Шоколадова терапия

Звучи изкушаващо, нали?

Шоколадова терапия

Не, нямаме предвид да изядете промишлени количества шоколад, докато гледате поредната романтична драма. Предлагаме ви да научите повече за така наречената "шоколадова терапия" върху кожата, която е сред хитовете на козметичния пазар.

Процедурите, направени със сладкото изкушение, действат подмладяващо върху кожата и я зареждат с енергия. Кофеинът, който се съдържа в шоколада пък, е отлично средство за премахване на целулита.

За жалост, терапиите не могат да бъдат правени с обикновен шоколад, а само с козметичен, защото той не съдържа захари, а натурални съставки, които го правят силен антиоксидант.

Първата стъпка е почистване на лицето с тоник и тоалетно мляко. Следва по-дълбоко почистване с ензимен пилинг, като чрез него кожата има по-голяма възможност да усвои ценните съставки на какаовото масло. Масажът на лицето помага да бъде засилено кръвообращението.

Шоколадовата терапия тонизира кожата и ѝ доставя редица ценни съставки. Какаото съдържа най-голям брой магнезий и има важна роля за нормалното развитие на клетъчните функции. Доказано е, че какаото подобрява производството на ендорфини - естествените хормони на щастието, които подобряват действието на серотонина, който пък води до доброто ни настроение. Калцият е важен за костите и мускулите, а неговото количество в шоколада е по-голямо, дори отколкото в киселото мляко.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay