11-те мъчителни етапа на завръщането на работа след дълга почивка

Всички можем да открием частица от себе си в тях!

11-те мъчителни етапа на завръщането на работа след дълга почивка

Дълга почивка, ваканция, празници, свобода, излежаване и пълен релакс - все хубави думи, които завършват с нещо ужасно, а именно - с края на почивката. Няма значение дали сме били в отпуск за море, дали ваканцията е била коледна, или просто са се събрали любимите ни четири почивни дни по някакъв празничен повод - винаги е адски трудно да съберете живота си и да отидете отново на работа.

В първите няколко дни след всяка дълга почивка ни трябва извънземна сила, за да станем от леглото, кофа кафе, за да се събудим, и много мислене, за да се сетим кой ден сме, къде работим и как трябва да стигнем дотам.

Днес ви предлагаме да проследим заедно забавните етапи, през които всички преминаваме, когато се завръщаме на работното място след дълга ваканция. Ето как се чувстваме всички!

1. Алармата ви звъни и вие започвате да се чудите какво се случва, кой ден е, колко е часът и защо някой е толкова шумен, след като навън е все още тъмно.

2. Натискате бутона за дрямка няколко пъти, но все пак най-сетне успявате да се измъкнете от леглото, въпреки че сте убедени, че се нуждаете от около 10 години сън.

3. Докато се обличате за работа, през ума ви минават всички ваши решения, които са ви направили възрастен човек и дълбоко съжалявате за тях.

4. Изпивате първото си кафе сякаш е елексирът на боговете, но само едно не ви е достатъчно.

5. Колегите ви питат как сте прекарали празниците и вие започвате да си спомняте за тях с истинска носталгия.

6. Отваряте мейла си и веднага съжалявате, че не сте си останали вкъщи при вида на всичките непрочетени писма.

7. Оказва се, че е доста трудно да се фокусирате върху нещо за повече от 10 минути и нямате никаква представа какво ви каза шефът току-що.

8. Налага ви се да обядвате само салата, защото знаете много добре, че по празниците сте прекалили с хапването.

9. Цял ден си припомняте колко топло и удобно беше леглото ви сутринта.

10. Най-сетне се прибирате, но градският транспорт е страшно претъпкан, защото всички са се завърнали след почивните дни.

11. В крайна сметка се добирате до бленуваното легло и ви става още по-тъжно, защото знаете, че утре всичко ще се повтори от начало.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay