5 неща, които трябва да носите на интервю за работа

Търсенето на работа е трудно изпитание в наши дни.

5 неща, които трябва да носите на интервю за работа

Налага ни се да ходим на много интервюта в много различни компании и да се борим с огромната конкуренция. За да сте сигурни, че ще сте по-добри от другите, проверете дали сте взели тези 5 неща, преди да тръгнете за интервю за работа.

1.       Телефонният номер на интервюиращия

Дори ако сте преценили добре времето си и сте се съобразили с това, че има трафик, всичко може да се случи. Ако имате телефонния номер на интервюиращия ще можете да се обади и да предупредите, че ще закъснеете или да насрочите срещата за друг час.

2.       Тетрадка с предварително подготвени въпроси

Задължително е интервюиращият да попита дали имате някакви въпроси. Тъй като може да забравите да попитате нещо важно, носете си тетрадка с въпроси, които сте подготвили предварително. Така всичко ще мине много добре.

3.       Препоръки от предишните работодатели

Носете препоръката със себе си на интервюто. Така когато интервюиращият попита какъв опит имате, къде сте работили преди, в кои компании и т.н., вие ще бъдете подготвени.

4.       Автобиография

Разпечатайте автобиографията си на хубава хартия и я вземете със себе си. Обикновено интервюиращият я е разпечатал предварително, но всичко се случва. Може да е свършило мастилото в принтера, например.

5.       Химикалка

Ще се нуждаете от химикалка, за да си водите записки по време на интервюто. Ще чуете важни неща, които е добре да имате записани, за да не ги забравите. Затова се уверете, че имате пишеща химикалка в себе си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay