6 начина за релакс по време на обедната почивка

Ето как да намалите напрежението на работното място

6 начина за релакс по време на обедната почивка

Дори и да обожавате работата си, понякога стресът идва в повече и е трудно да се настроите на правилната вълна. Една от тайните на това да влезете в кондиция е да знаете как да управлявате разумно времето си, за да успеете да включите различни техники за намаляване на стреса.

Ако не се чувствате много добре и сте изнервени и стресирани, то обедната почивка е точно това, от което се нуждаете. Това е времето, в което може не само да хапнете, но и да презаредите батериите и да си починете.

Обедната почивка ви предоставя възможност да се освободите поне малко от натрупания стрес и да се концентрирате отново. Представяме ви 6 начина да се отървете от стреса по време на обедната ви почивка.

1. Почетете книга
Какъв по-хубав начин да прекарате обедната си почивка от това да прочетете няколко страници от любимата си книга? Има изследвания, които сочат, че само 6 минути четене намаляват значително нивата на стрес. Следващия път, когато се почувствате нервни, просто си вземете интересна книга и се пренесете в нейния свят.

2. Упражнявайте дишането си
За намаляването на стреса помага и правилното дишане. Всичко, което трябва да направите, е да седнете удобно, да сложите ръце на стомаха си и да поемете дълбоко въздух. Задръжте дъха си за около 3 секунди и издишайте бавно. Правете това упражнение около 2-3 минути и ще се почувствате по-спокойни и по-енергизирани.

3. Подишайте свеж въздух
Ако се чувствате заседнали в офиса и атмосферата около вас започва да става задушаваща, просто излезте навън за няколко минути и подишайте свеж въздух. Това ще прочисти ума ви и ще намали стреса. Ако времето позволява, вземете обяда си и го изяжте на пейка в някой парк. Настроението ви ще се подобри на мига.

6 начина за релакс по време на обедната почивка

4. Подредете бюрото си
Множество проучвания доказват, че бъркотията и хаоса могат да ви направят още по-изнервени и стресирани, защото се чувствате сякаш нямате контрол над нещата. Погрижете се за работното си място и го подредете, за да не прилича на бойно поле. Ще ви отнеме само няколко минутки, но след това ще се чувствате много по-организирани.

5. Обядвайте с приятел
Ако искате да забравите за всички неща, които ви стресират на работното място, то може просто да отидете да хапнете с приятел. Уговорете се с някой ваш близък човек за обедна среща. Сладките прикази с приятел ще ви накарат да забравите за проблемите в работата.

6. Обядвайте на спокойствие
Не се опитвайте да правите сто неща едновременно. Работата няма да избяга. Хранете се на спокойствие, без да бързате и да работите, докато обядвате. Прочистете ума си от всичко останало и се насладете на вкусния си обяд.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay