Бизнес с роднини

Семейният бизнес може и да не е пълен провал

Бизнес с роднини

Семейният бизнес може да бъде или суперуспешна инициатива, или пълен провал. И понеже ни харесва миризмата на успеха, ще ви дадем няколко съвета по този въпрос. Защото определено има начин започнатата работа съвместно с ваш роднина, да ви донесе удовлетворение.

На първо място е важно да подходите с професионализъм. Стартирането на семеен бизнес означава, че вие сте наясно кого наемате, пък и умеете да излезете на глава с него. Подобно начинание има още един плюс. Младите членове на вашето семейство също ще бъдат мотивирани да вземат участие, особено когато видят, че всъщност работят за своето бъдеще.

Повечето сфери на работа позволяват вашите колеги всъщност да са ви роднини. Има обаче определени типове бизнес, като управлението на ресторант или магазин, които са за препоръчване. Трябва да имате предвид, че видът на начинанието зависи най-вече от вашите умения и професионалния ви опит.

Бизнесът "хвърля" взаимоотношенията между хората в дълбоките води. В този ред на мисли, може да се разбирате с брат си в домашни условия, но работата с него да бъде истински кошмар. Ето защо се постарайте да изберете точните членове на семейството, като се съобразявате с уменията им, които ще са от полза на целия екип. Заявете конкретните задачи, които ще изпълнява всеки – хората вършат задълженията си, само когато са наясно с тях.

Управлението на семеен бизнес може да бъде причина за конфликти между членовете на вашето семейство. Опитвайте се да избягвате разгорещени дискусии и не позволявайте напрежението да взима връх във вашите отношения. Установете правила, които всички спазват. Така ще намалите конфликтните ситуации и работата ще върви по-леко.

И не правете нещата "на всяка цена". Ако проектът не върви и семейните взаимоотношения вървят към криза, по-добре се откажете. Няма нищо по-важно от домашното спокойствие. Било то и с цената на едно провалено начинание.

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 28.09.2011|11:12
Бизнесът с роднини е доста опасен. Чувала съм не веднъж или два пъти истории за развалени семейства или братя, които не си говорят, защото не им е потръгнал бизнеса и какво ли още не. Най-лесно се работи с непознати, колкото и всички да си мислят обратното. Работила съм с приятелка и то наистина близка приятелка и много се карахме, наистина много. След като напуснахме обаче всичко се оправи и вече не си и помисляме да работим на едно място. Само, че много малко хора са като нас, да не позволят работата да им пречи на отношенията.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay