Жените с увреждания са по-дискриминирани от мъжете на работа

Тъжно, но факт

Жените с увреждания са по-дискриминирани от мъжете на работа

Да имаш недъг и да си с увреждане не е лесно. Постоянно се срещаш с трудности, с неразбиране, с дискриминация, с абсурдите на обществото. Не само че им заемат паркомястото, отредено за тях, не само им сядат на местата в автобуса, а и трудно ги назначават на работа. Може да има човек с увреждане, който е много по-добър специалист от такъв без увреждане, но светът на "нормалните" не го приема. А представяте ли си какво е да си жена с увреждане?

Жените по подразбиране са дискриминирани от работния процес. А когато тази жена не е като всички останали, нейният проблем с намирането на работа става още по-неразрешим.

На повечето места в България няма рампи на работните места. Е, как тогава този човек да отиде да работи? Или какво, като е с увреждане, да легне да чака естествения си край? Нима той не се нуждае от социален живот, от пари, от развиване на потенциала си?

Ние го намираме за абсолютно нечовешко отношение и се надяваме някой ден положението за тези хора, които не са виновни с нищо, да се оправи!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay