Животните също ходят на работа!

Вижте какви са техните професии

Животните също ходят на работа!

Колкото и странно да звучи, оказва се, че не само хората ходят на работа. В животинския свят също има примери за работливи същества, които всеки ден "обличат униформа” и отиват да се трудят.

Е, разбира се, те не работят за заплата и дори не знаят значението на думата "ваканция”, но естеството на "професиите” им е не по-малко значимо. Понякога обаче животните биват използвани от човека с користни цели.

В азиатските държави например съществува практика слоновете да бъдат "наемани” на доста сложни позиции, като пренасянето на дърва и други големи и тежки предмети, и товаренето им на камиони. Вижте за какво става въпрос, като разгледате останалите девет примера за животни, които имат свои собствени професии.

Животните също ходят на работа!

В периода около 1940 година този павиан, на име Джак, помага на човек в неравностойно положение, който работи като стрелочник в железопътния транспорт. Работата на Джак се състои в бутането на инвалидната количка на работника, което му помага неимоверно при изпълнението на неговите задължения.

Животните също ходят на работа!

В Китай гъските започват все по-упорито да изместват кучетата от ролята им на полицейски партньори. Заради изключително развитото си зрение и агресивния си характер, те са все по-предпочитана охрана, когато става въпрос за опазване на сигурността на различни сгради например.

Животните също ходят на работа!

А сега следва една не толкова престижна "професия”. Гълъб в Колумбия беше задържан, докато се опитва да внесе кокаин в затвора, в който неговият собственик излежава присъдата си.

Животните също ходят на работа!

В Гвиана морските крави вече са свикнали да се хранят с морските треви, които минават по пътя на каналните пътища, създадени от човека.

Животните също ходят на работа!

В Индонезия, както и в някои части на Калифорния и Флорида, змиите осигуряват "хлъзгави”, но приятни масажи.

Животните също ходят на работа!

Този пор, наречен Фреди, подпомага работата на своя собственик, който е електротехник. Фреди се вмъква в труднодостъпни за човека места, за да прекара кабели там, където никой друг не би успял да го направи.

Животните също ходят на работа!

Този гигантски плъх е използван в региони, разкъсвани от социални конфликти и войни, за да надушва местата, на които са заложени мини.

Животните също ходят на работа!

А за мините под вода се грижат делфини, наети от Военноморските сили на САЩ. Морските животни откриват заплахите, скрити из дълбините на морското дъно, чрез прикрепена за тялото им камера.

Животните също ходят на работа!

В миналото личинките са лекували дълбоки рани на ранени войници. Те просто са поставяни върху раната, за да изядат изгнилата плът, с което състоянието на пострадалия се подобрява.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay