Изберете професия според зодията си

Коя е най-подходящата работа за вас?

Изберете професия според зодията си

Нашият зодиакален знак определя редица черти от характера ни: вродените ни таланти, личностни черти, колко добри сме в отношението си към другите и т.н. Наясно сме, че не всеки вярва в подобни неща, но примерите, които ви даваме тук, ще ви покажат, че може би не е зле да се доверите на звездите в избора си на кариера.

Хората с дадена зодия са повече или по-малко подходящи за определена професия. Овенът и Лъвът, например, са родени лидери, така че те най-често са определяни като изключително амбициозни в преследването на мечтаната кариера, която най-често е свързана с политиката или с основаването на собствен бизнес. От друга страна, Рибите и Водолеят често заемат позиции в артистичните среди.

Доверявайки се на съветите, които ви изпращат звездите, можете не само да намерите подходящата за вас професия, но и да си осигурите занимание, което да обичате през целия си живот, и дори не възприемате като работа.

Нека надникнем какво казва този хороскоп за вашето кариерно развитие.

Овен
Родените под знака на Овена са бдителни и прями. Тяхната амбиция и силна воля им носи уважение сред колегите. Отличават се също така със своята креативност. Всички тези черти ги правят подходящи за професия в архитектурните среди, както и в средите на рекламния бизнес.

Индивидуалността на Овните ги кара често да мечтаят за кариера в телевизията, радиото или киното. Типичен пример за успешна кариера, насочена в тази посока, е актрисата Ема Уотсън.

Стартирайки професионалния си път още на 9-годишна възраст с ролята на Хърмаяни във филмите от популярната поредица за Хари Потър, за по-малко от 5 години тя се превръща в една от най-успелите млади актриси на Холивуд.

Телец
Телците обикновено са хора, които не вдигат много шум около себе си. Предпочитат да си вършат работата качествено, без да създават излишна врява около това, с което се занимават. Те са последователни, практични и решителни.

По природа са спокойни и честни, на тях може да се разчита и това ги прави успешни в правенето на бизнес - точно като австралийския модел Миранда Кер, която ръководи своя собствена компания за грижа за кожата.

Когато избират професионалния път, по който да поемат, хората, родени под знака на Телеца, трябва да се оглеждат за посока към средите на банкирането, счетоводството и научните изследвания.

Близнаци
Близнаците обичат да събират идеи и информация. Те са любознателни, интелигентни и кипят от енергия. Имат нужда от интересно занимание, което да поддържа живо вроденото им любопитство.

Актьорската професия е подходяща за тях, както и професии, свързани с пътуване, като екскурзовод. Никол Кидман е типичният представител на тази зодия.

Рак
Раците се отличават с богато въображение и склонност към драматизиране. Те сякаш са предопределени да бъдат на сцена - точно като Дженифър Сандърс. Тя е комедийна актриса, певица и сценарист и сред отличията, които е получавала, може да се похвали с три награди БАФТА.

Раците също така имат своята мека страна, която ги прави грижовни и добри в даването на съвети. Те се справят и с философията, което пък би им помогнало в кариера в средите на правото, психологията, медицината и социалните служби.

Лъв
Представителите на зодия Лъв са спонтанни, общителни и независими - три качества, които автоматично изпращат към модела Кара Делевин. Името й напоследък се свързва с актрисата Мишел Родригес, като жълтите издания не спират да коментират какво точно е естеството на връзката между двете.

Както вече споменахме, Лъвът е роден лидер и причина за това са магнетичните му качества, които привличат другите към него. Обича властта, което го прави перфектен за издателска дейност, за мениджърски пост и високи позиции в политиката.

Дева
Девите са перфекционисти, отличават се с усърдната си работа и влудяващо внимание към ненужните детайли.

Девите са купонджии и перфектни организатори на партита, точно като Пипа Мидълтън. Също като кралската сестра, те са остроумни и жизнерадостни.

Ако организирането на събития и партита обаче не е по ваш вкус, този зодиакален знак ви позволява да се пробвате също като техник, специалист по статистика или пък следовател.

Девите имат вроден талант за учене на чужди езици, което означава, че няма да сгрешат, ако се насочат към кариера на преводач например.

Везни
Дипломатичност, чар и общителност са трите качества, които най-добре описват Везните.

Отличават се с това, че умеят да гледат от двете страни на проблема и са склонни да правят компромиси. Добри са във воденето на преговори, както и в администрацията. Родени са обаче за адвокати.

Типичен пример при тази зодия е Моника Белучи, за която малко хора знаят, че преди да стартира модната си кариера, учи право в университета в Перуджа.

Скорпион
Самото име на американския политик и дипломат Хилъри Клинтън подсказва какви са най-добрите качества на Скорпионите - съобразителност, мотивация и трудолюбивост. Кариерата на държавния секретар на САЩ е пример за това как една силна и независима жена може да се справя толкова добре на високи постове в политика, както и представителите от мъжки пол, които заемат подобни позиции.

Скорпионите също така имат изключително силно развита интуиция, интелигентни са и са добри в правенето на анализи. Обичат предизвикателствата и обожават да разрешават проблеми, което би им помогнало да бъдат великолепни детективи, физици, изследователи или пък писатели.

Стрелец
Стрелците имат позитивно отношение към другите, нестихваща енергия и силна духовна страна. Дали тези признаци съвпадат с избрания представител на зодията Майли Сайръс, можете сами да се досетите. Любопитен факт около скандалната напоследък звезда е, че е получила името си заради непрестанната усмивка, която не е слизала от лицето й, още когато е била бебе.

Стрелците обичат да пътуват и биха били щастливи, ако работата им е свързана с това любимо удоволствие. Но дори да не успеят да се сдобият с професия, която ще им осигури околосветски пътешествия, могат да благодарят на приятелската си натура, която ще им помогне в развитието на кариера, свързана с връзките с обществеността или социалните служби.

Козирог
Да бъдеш Козирог означава да бъдеш организиран, целеустремен и умен. Това те прави подходящ кандидат за кариера в медицината, счетоводството, правото или в IT средите.

Типично за родените под знака на Козирога, първата дама на САЩ Мишел Обама е отговорна личност, на която може да се разчита.

Козирозите определено процъфтяват, заемайки позиции, свързани с упражняване на власт или професии, в които са намесени математика и пари.

Водолей
Креативността е присъща за Водолеите. Те умеят да си представят как нещата биха изглеждали по най-добрия начин. Имат желанието да променят света, което ги отнася право към хуманитарните, благотворителните и учителските професии.

Водолеите са интелигентни, прогресивни и оригинални. Отличен избор за професия е тази на музикант или дизайнер. Много от известните днес музиканти са родени под знака на Водолея - точно като русата дива Шакира, която освен с музикалната си кариера, се занимава още с производство на собствена марка парфюми. Оглавява хуманитарна фондация за помощ на деца и е сред най-младите посланици в историята на UNICEF, обявени за Световен Посланик на Добра воля.

Риби
Рибите са нежни души, характерни с високата степен на съчувствие, което развиват към хора в беда. Също като Риана те често пренасят чувствата си в артистични начинания. Просто са предопределени за някакъв вид художествена кариера.

Характерно за рибите е още, че те са щедри, приятелски настроени и поради това популярни.

Драмата, литературата, изобразителното изкуство и музиката определено са тяхното поле на изява. Голямото им сърце им дава предимство и в професии, свързани с благотворителност, здравеопазване и социални проблеми.

Потвърждение за това е благотворителната дейност на Риана, която в началото на годината се съблече за новата кампания на световноизвестна марката за грим и козметика в подкрепа с борбата с разпространението на ХИВ/СПИН.

За още любопитни хороскопи станете част от Jenite.bg във Facebook!

16 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



17
Не е посочен 23.04.2014|15:24
Когато съм си я избирала не съм мислила за зодията си.
16
Не е посочен 22.04.2014|16:41
на мен ми се падат доста скучни.
15
Не е посочен 16.04.2014|16:24
Трудно е, по-скоро трябва да има центрове за професионална ориентация.
14
Не е посочен 16.04.2014|16:00
не са усещам особено креативна днес.
13
Не е посочен 15.04.2014|15:41
За някои зодии съветвате да се занимават с благотворителност, а според мен това е присъщо за всички хора, това носи такава голяма доза удовлетвореност.
12
Не е посочен 15.04.2014|14:30
Съгласна съм и аз,
11
Не е посочен 15.04.2014|14:27
Хубави предложения има.,
10
Не е посочен 14.04.2014|16:57
Според мен това е нещо, което човек осъзнава с годините, а и си трябва опит, да се пробваш и да експериментираш с много неща. У нас първо вземаш тапията, после мислиш, а по белия свят не е така.
9
Не е посочен 14.04.2014|16:04
Сравнения със звезди, които нямат нищо общо с живота на нас простосмъртните.
8
Не е посочен 14.04.2014|15:36
интересно, но мога да се съглася със статията;0
7
Не е посочен 14.04.2014|15:21
Интересно..
6
Не е посочен 14.04.2014|15:07
Да мога да се съглася с написаното, но определено имам интересни в съвсем други посоки и професии, не че изброените за моята зодия не ми допадат. :)
5
Не е посочен 14.04.2014|15:01
Допадна ми идеята да стана детектив, защо пък не, да се крия по ъглите и да следя хората, каква по-хубава работа от това:)
4
Не е посочен 14.04.2014|11:51
май не е много вярно
3
Не е посочен 14.04.2014|10:37
"Водолеите са интелигентни, прогресивни и оригинални. Отличен избор за професия е тази на музикант или дизайнер" - Дам, и аз се мъча за едното ама ще видим какво ще стане
2
Не е посочен 14.04.2014|09:52
Няма да е лесно това.
1
Не е посочен 12.04.2014|17:03
не знам дали според зодията може да се определени най-точно :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay