Как да се справим с понеделниците?

Те са така неприятни

Как да се справим с понеделниците?

Като всяко хубаво нещо, почивните дни се изниват много бързо. И идва омразният понеделник, в който отново сме на работа. Трудно е да превключим толкова бързо от вълната на спокойствието и забавлението на вълната, при която да изпълняваме съвестно задачите си. Ако и Вие всеки понеделник изглеждате сякаш Ви се е случило нещо ужасно, то ние ще Ви дадем няколко съвета как да се справите по-лесно с този така напрягащ всички ни ден.

1. Не мислете за него! - Колкото повече мислите за едно нещо, толкова по-лошо за Вас. Така че просто изключете всякакви мисли и се насладете на почивката си.

2. Разхождайте се повече навън, на слънчице - Според изследвания слънчевата светлина стимулира хормона на щастието.

3. Направете си график за седмицата! - Разбира се, има неща, които не могат да се планират, но има и такива, които  са лесно предвидими. По този начин няма да сте толкова стресирани.

4. Започнете понеделника с песен на уста! - Музиката ще ви помогне да се успокоите и да осъзнаете, че всъщност първият ден от седмицата не  е толкова лош. Все пак ще се видите с колегите си, а и ще поработите, защото, за да има пари за следващата почивка, се налага да правите и това. 

5. Хапнете нещо хубаво - Поглезете се. Това, че сте на работа, не означава, че светът е свършил и нямате право да се грижите за тялото си. Карайте го по-спокойно!

6. След няколко дни е петък! - Само пет дни и отново ще дойде времето, вкоето да отделите повече внимание за себе си и хобитата си. Повтаряйте си го и ще видите как неусетно и тази седмица ще премине.


Автор: Теодора Георгиева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay