Как една майка да се настрои за работа след майчинството?

Няколко практични съвета

Как една майка да се настрои за работа след майчинството?

Най-хубавото време за една жена е, когато е родила своята рожба и след това има две години, в които да се занимава само с нея, да й се радва, да я обгрижва, да й се посвети! Със сигурност никоя жена не иска тези дни да минават, но рано или късно те отлитат и се налага тя да се върне на работното си място. За да е по-лесно вашето адаптиране след този дълъг отпуск, ние ще Ви дадем няколко практични съвета.

За да не се чувствате напълно "изостанали от материала" и да не знаете какво се случва две години по-късно след като се връщате в същия офис, е добре да опреснявате знанията си периодично, да четете, да се информирате.Така ще можете винаги да сте в час с новостите в областта, в която работите.

Също така е хубаво да поддържате контакт с колегите от офиса, за да Ви информират за промените, ако има такива, а и да не губите връзка с тях. По този начин няма да се чувствате като че ли отивате на първия си ден, а ще го приемете като връщане при колегите Ви, които харесвате и работата, която обичате!

Друг много важен момент е разделянето с детето. Нормално е да сте свикнали да прекарвате цялото си време с него, да се веселите и играете, но за  съжаление трябва да се ходи и на работа. Специалистите съветват това да стане плавно. Ако 2 години сте били 24 часа в денонощието залепени един за друг, то нормално е, тръгвайки на работа, и то да реве, и на Вас да Ви е тъжно. Затова е добре постепенно да го водите при баба му и дядо му например или на ясла, за да може да свикне, че не може да е постоянно с вас. Така, когато дойде денят, в който да тръгнете на работа, и на двама Ви ще е по-лесно.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay