Няколко съвета за първия ден на нова работа

Ето как да имате страхотен първи работен ден

Няколко съвета за първия ден на нова работа

Поздравления! Справили сте се с интервюто и сте наети на работа. След като прилива на енергия стихне, вероятно ще бъдете нервни за първия ден на новата работа. Най-ефективния метод да се справите със стреса е да предприемете действия. Нужни са някои подготовки, за да имате правилната нагласа и да се представите по най-добрия начин. Прочетете следващите съвети, поемете дълбоко дъх и се подгответе за важния първи ден на работа.

  1. Проучете фирмената култура и история

    Отделете известно време преди първия работен ден, за да прочетете всичко за вашата нова фирма. Това включва информация в социалните мрежи, сайтове, профили на работодатели и изобщо цялата информация, която можете да намерите за фирмата. Проучете работодателя си, ръководителя си и целия екип. По този начин ще бъдете запознати с поне няколко лица и имена и ще се чувствате по-добре по време на първия си работен ден.

  2. Отидете по-рано

    Има много ползи от по-ранното пристигане на работа, особено в първия работен ден. Пристигането по-рано на работа изпраща ясно послание, че сте мотивирани и готови за работа. Използвайте това време, за да свикнете и да се впишете в новото обкръжение.

  3. Следвайте правилото 80/20

    Има много неща, които трябва да абсорбирате в началото на работата в нова среда. Приемете цялата нова информация като 80% от времето прекарате в слушане, а другите 20% в задаване на въпроси.

  4. Постарайте се, когато подготвяте облеклото си

    Подгответе облеклото си, базирайте се на фирмената култура, а не на позицията, на която сте наети. Пригответе дрехите си за цялата седмица. Изперете, изсушете и изгладете дрехите предварително. Цялостния ви външен вид е от особено значение, така че се уверете, че косата ви изглежда добре, ноктите и зъбите ви са чисти и парфюмът ви не е натрапчив.

  5. Не забравяйте да си вземете тефтерче, в което да си водите записки

    Време е да докажете, че наистина притежавате качествата, които сте казали, че притежавате на интервюто. Време е за действия, а не за думи. Трябва да бъдете напълно подготвени за първия си ден на работа, а това включва да имате нещо, на което да си водите записки.

  6. Кажете "Благодаря"

    В края на първия работен ден измислете начин, по който да благодарите на хората, които са ви помогнали да се ориентирате и да се впишете на новото място.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay