Няколко съвета за работата от вкъщи

Работата от вкъщи е новата малка черна рокля

Няколко съвета за работата от вкъщи

Модерно е и все повече хора започват да го практикуват. Дори и най-разсеяните хора могат да се съсредоточат и да свършат доста добра работа от кухненската си маса. Всичко, което трябва да направите, е да приложите тези трикове. И готово! Ще бъдете напълно продуктивни. Това са 11 изпитани и истински съвети за по-ползотворна работа далече от офиса.

  1. Създаване на чисто работно място

    Добре е да си направите отделен офис. Ако нямате възможност да отделите цяла стая, може да използвате кухненската си маса, но трябва да бъде абсолютно разчистена, за да няма какво да ви разсейва.

  2. Направете работното си място на достатъчно голямо разстояние от мястото, на което си почивате

    Много е важно да работите далече от леглото. Не се опитвайте да вършите работата си, докато се излежавате в леглото. Така има много разсейващи изкушения. Например идеята за дрямка е трудно да се избегне.

  3. Разположете се на изцяло ново място

    Ако вкъщи е много шумно, отидете в близкото кафе или местната библиотека. Не е нужно да приемате израза "работа от вкъщи" буквално. Ако котката ви не спира да мяука, а съпругът ви отказва да изключи телевизора, просто намерете топло място с Wi-Fi.

  4. Купете си удобен стол

    За да бъдете продуктивни, ви е нужен удобен работен стол. Не е нужно да източите цялата си банкова сметка за стол, но е важно той да ви бъде удобен. Все пак ще прекарвате доста часове на него.

  5. Облечете се

    Разбира се, не е нужно да слагате рокля и високи токчета, но да работите с пижамата си не е добра идея. Обличането на дрехи ще ви откъсне поне малко от мързеливата обстановка. Не знам за вас, но аз обожавам да стоя цял ден с пижамата си, но определено в тези моменти не съм в настроение за работа. Облечете дънки и блуза и ще се чувствате по-готови да започнете със задачите за деня.

  6. Планирайте работния ден около периодите, в които сте най-продуктивни

    Не всеки човек е най-продуктивен от 09.00 до 18.00. Може да се чувствате по-добре, когато работите късно вечер или нощем. Планирайте работния си ден в часовете, в който се чувствате най-добре да работите.

  7. Поставяйте си реалистични цели за деня

    Поставянето на цели е от съществено значение за успешния резултат, но поставянето на изпълними цели е също толкова важно. Не се опитвайте да свършите цялата работа на куп. Планирайте точно какво ще свършите в точно колко часа и не се надценявайте. Бъдете практични.

  8. Ограничете нещата, които ви разсейват

    Повечето хора губят страшно много време в различни сайтове и мобилни приложения. Отворете само програмите, с които работите на компютъра си и абсолютно нищо друго.

  9. Подарете си нещо, след като приключите с определена задача

    След всяка задраскана задача от списъка ви правете нещо приятно за 5-10 минути. Като знаете, че след завършването на задачата ви предстои нещо хубаво, вие сте по-мотивирани да я свършите.

  10. Правете си почивки и говорете с хора през тях

    Прекъсвайте работата с телефонни разговори. Ако цял ден не комуникирате с никого, буквално ще се побъркате. Общуването също е един от факторите, които ви правят по-продуктивни.

  11. Правете си изводи за свършената работа в края на всеки ден и в края на всяка седмица

    Помислете върху това, което сте свършили, за да бъдете още по-продуктивни на следващия ден. Отговаряйте си на няколко въпроса в края на всеки ден: "Свърших ли всичките си задачи?" "Постигнах ли целите си?" "Дали шефът е доволен?" Ако не всичко е на 100% не се притеснявайте, вие сте човек в крайна сметка. Просто трябва да имате ясна представа за всичко, което сте свършили.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay