Топ 7: Най-странните и абсурдни професии на света!

Не сте предполагали, че има такива работни позиции!

Топ 7: Най-странните и абсурдни професии на света!

Казват, че няма срамна работа и наистина е така. Трудът е нещо, с което не бива да се подиграваме, а трябва да подхождаме към него само с уважение. Срамна работа няма, но определено има странна работа!

Днес ще ви запознаем с най-странните професии в света. Някои от тях могат да ви се сторят ужасни, а други доста абсурдни и забавни. Вярвате или не, наистина има хора, които работят тези нетипични неща. Със сигурност вашата работа ще ви се стори доста обикновена и скучна на фона на тези позиции!

1. Чистач на прегазени животни
Никой не иска да вижда трупове на животни, докато пътува към мечтаната ваканция. Затова в САЩ на помощ идват чистачите на животински трупове. Важна, но същевременно доста отвратителна работа, чиито задължения включват обикаляне по магистралите и събиране на прегазени животни.

2. Професия "Поспаланко”
Да ти плащат, за да спиш! Какво по-хубаво от това. Такива хора се търсят най-често от управители на хотели, когато искат да получат оценка за качеството на хотела си и нивото на комфорт, което той осигурява, или пък от доктори, които искат да проведат специални изследвания и експерименти въхру съня на хората.

Топ 7: Най-странните и абсурдни професии на света!

3. Повелител на патици
Чисто и просто казано, това е човек, който е нает да се грижи за нечии пернати животни и да ги превежда през различни локации и важни места. Обикновено се наемат от хотели, които имат езеро с патици и работата им се оказва далеч по-сложна, отколкото звучи. Опитайте се да излезете на глава с патица!

4. Пазител на регистрационни номера
Законите по отношение на движението по пътищата в Иран са доста строги и затова там си имат специални хора, които да прикриват номерата на колите по улиците, за да предпазят шофьорите от нарушение, което ще им коства солени глоби. Шофьорите си наемат човек, който да върви след колата им или да се вози на задния капак, и да прикрива номера на автомобила.

5. Професионалист по извиненията
Ако искате да посетите страна със странни професии, то непременно отидете в Япония. Там ще можете да ползвате услугите на професионалист по извиненията. Той е наеман от хора, които са "сгазили лука" и искат да изкажат своите най-искрени извинения на някого, но нямат смелостта да го направят лично.

Топ 7: Най-странните и абсурдни професии на света!


6. Козметик на трупове
Това е може би най-зловещата работа от всички в класацията. Тези хора се грижат за телата, върху които се обучават младите криминалисти. Общо взето те вършат цялата мръсна работа, грижат се за съхранението на органите и премахват всички ненужни и нежелани елементи, които могат да попречат на работата на студентите.

7. Човешко плашило
Една доста необичайна професия, за чиито отговорности сигурно се досещате. Работникът трябва да плаши и гони птиците от полето на своя работодател. За целта човекът трябва да е облечен в ярки цветове и  да свири на струнния музикален инструмент укулеле.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay