"Вездесъщият" - филмът за последствията от взетите решения

В театъра нямаш право на втори дубъл, той е единственото мерило за талант на актьора, но пък киното, то е изключителна любов и емоция.Това каза в интервю актрисата Теодора Духовникова.

"Вездесъщият" - филмът за последствията от взетите решения

Актрисата ще партнира на главния герой във втория игрален филм на режисьора Илиян Джевелеков - "Вездесъщият”. Очаква се лентата да излезе на голям ектран през пролетта на следващата година.

Историята в новия филм на Джевелеков, станал известен с хитовата лента "LOVE.NET”, се върти около живота на писателя и шеф на рекламна агенция Емил, който постепенно се вманиачава да следи всички около себе си със скрити камери. Актьорът Велислав Павлов влиза в ролята на Емил. Филмът поставя под въпрос личното пространство в съвременния свят. От какво ни предпазват и с какво ни заплашват тези невидими очи, с които се оказва така лесно да се сдобие всеки от нас?

"Това би трябвало да бъде една интересна градска история и нещата, които се случват на героите - никой от нас не е застрахован, че не може да се случат и на него”, сподели пред БГНЕС Духовникова. "Това много ме грабна в историята на филма, защото могат да се припознаят неща. Много е реално всичко”, каза актрисата.

За героинята си, Духовникова смята, че е много различна жена от нея. Тя обаче, както всеки друг актьор във филма е наясно с това каква линия трябва да следва и това е заради репетициите, които са проведени преди началото на снимките и точно заради работата на режисьора с актьорите, те са спокойни пред камерата, обясни тя.

Освен това оператор е Емил Христов, за когото Духовникова каза, че е "едни от най-силните очи зад камера”. "Сценарият и диалогът също са много хубави и се надявам силно да се получи. Всички даваме много от себе си да се получи”, сподели още актрисата.

Духовникова смята, че все още театърът си остава единственото мерило за истинския талант на актьора, защото паралелният живот в театъра започва в 19.00 часа и завършва в 21.30 - нямаш право на втори дубъл, но пък киното си има друга емоция. "Киното е изключителна любов и емоция”, добави тя.

Относно сериалите тя е доволна, че и у нас вече започва да се снима, защото проблемите в киното не са само в България, поради което големи световни режисьори и актьори са минали в телевизионното кино. "В момента едни от най-силните неща като режисура и актьорско майсторство, операторско майсторство и сценарии се случват именно в телевизионните сериали”, каза Духовникова. Затова тя се надява българските телевизии да разберат, че не може само риалита да се снимат. Духовникова разказа, че няма търпение да гледа филмите "Безбог” (на режисьора Ралица Петрова) и "Слава” (на режисьорския тандем Кристина Грозева-Петър Вълчанов), които вече имат много международни награди. Според нея в момента има една много силна женска вълна в киното ни.

Главният актьор Велислав Павлов разказа, че драмата във "Вездесъщият” идва от едни противоречиви и крайно екстремни неща, които героят му прави, решавайки, че това ще бъде страхотно вдъхновение за него като писател и това променя драстично живота му, както и този на хората около него.

Павлов сподели, че голямата му мотивация да стане актьор е киното, а не театърът. След като започва да играе в театъра обаче му става интересно, защото е много различно - "там всичко е един кадър, докато в киното има дубли и монтаж”.

Заснемането на един филм, според него е като война и изисква страшна смелост, защото филмите у нас се правят с много малко пари. "Всяко талантливо нещо се прави трудно. Възраждане на киното ни - защо не! Появяват се наши филми, за които отзвукът идва от чужбина, което е нормално, защото там са големите фестивали. Много се надявам да имат и български зрители тези филми, за да бъде успехът споделен. Не само да получаваме награди на фестивали в чужбина, но и тук да си ги споделяме”, заяви актьорът.

Зад създаването на "Вездесъщият” стои същият екип, създал "LOVE.NET”. Режисьор е Илиян Джевелеков. Сценарият е на Матей Константинов и Джевелеков, оператор е Емил Христов, художник – Георги Димитров. На екрана освен Велислав Павлов и Теодора Духовникова, ще видим още Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Михаил Мутафов, Борис Луканов, Ирмена Чичикова.

Очаква се филмът да тръгне по екраните през пролетта на 2017 година. А дотогава локациите на снимките са из цяла София.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay