Режисьорът на „Хубава жена“ Гари Маршал почина на 81 години

Надарен разказвач на истории, който „носеше радост, смях и едно огромно туптящо сърце във всеки екран, малък или голям“.

Режисьорът на „Хубава жена“ Гари Маршал почина на 81 години

Режисьорът, продуцент и комик Гари Маршал почина във вторник на 81-годишна възраст. Причина за смъртта му е усложнение при пневмония, след като по-рано той беше приет в болница със сърдечен удар.

Президентът на Гилдията на американските режисьори Парис Баркли определи Маршал като надарен разказвач на истории, който "носеше радост, смях и едно огромно туптящо сърце във всеки екран, малък или голям".

Роден в Ню Йорк, в семейство на учителка по танци и режисьор, Маршал прави своя пробив през 50-те, когато пише смешки за комедийни програми.

Неговият първи голям успех идва с телевизионния сериал "Стари приятели" ("The Odd Couple") и продължава през 70-те с поредицата "Щастливи дни" ("Happy Days"). Маршал е и човекът, който пръв забелязва актьора Робин Уилямс и го включва в сериала "Морк и Минди" ("Mork and Mindy").

Режисьорът започва да се занимава с филми през 80-те години и е един от хората, отговорни за известната лента "Плажове" от 1989 г.

Въпреки това той е най-известен с работата си върху филма "Хубава жена", който дава начало на кариерата на Джулия Робъртс. Маршал участва и в създаването на "Дневниците на принцесата" от 2001 г., който пък прави звезда от Ан Хатауей. /АФП

Източник: БГ НЕС

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay