В Русия започва дело срещу Филип Киркоров за плагиатство

Дидие Маруану от френската група Space ще пристигне в Русия, за да присъства на първото съдебно заседание по делото за защита на авторски права, което е завел срещу няколко лица, между които е и певецът Филип Киркоров

В Русия започва дело срещу Филип Киркоров за плагиатство

Маруани ще дойде за първото заседание, а по-нататъшното му участие в делото зависи от заетостта му, посочи юристът.

Междувременно от Московския градски съд върнаха исковата молба на Маруани, тъй като делото е подсъдно на районен, а не на градски съд.

"След като се уточни адресната регистрация на Киркоров, ще заведем делото в съответния районен съд, уточни адвокатът на ищеца.

В исковата молба на Маруани се настоява съдът да забрани на Киркоров да изпълнява песента "Жестока любов” и да компенсира пропуснатите ползи от авторски права, както и моралните щети, като претендира да получи от ответниците солидарно 75, 34 млн. рубли.

Освен Киркоров, ответници по делото са авторът на песента Олег Попков, "Филип Киркоров продакшън” АД, Sony Music Entertainment и др.

В исковата молба се посочва, че песента, изпълнявана от Киркоров, е преработка на композицията Symphonic space dream, написана от Маруани.

За изясняване на евентуалното плагиатство беше направена комплексна музикална експертиза.

Установено е, че в песента "Жестока любов” е налице частично заимстване от оригиналния музикален и тематичен материал в композицията на Маруани.

Източник: ТАСС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay