Ключовият аксесоар е гримът

Том Форд споделя професионалното си мнение за безупречна визия

Ключовият аксесоар е гримът

Дизайнерът Том Форд е интересен, провокативен и различен. Като всеки добър творец, той се отличава със собствен, уникален "почерк", който се е превърнал в запазена марка на произведенията му.

Той създава облекла, емблематични очила, парфюми и козметика. Дизайнерът е пословичен със своя перфекционизъм и всичко, което носи името му, е символ на високо качество.

От Contactmusic научаваме къде Том Форд поставя макиажа в женската визия и от значение ли е той за цялостния вид на една дама.

"Гримът е ключов аксесоар", казва дизайнерът. "Работил съм с най-добрите гримьори и фотографи, затова знам как той може да промени излъчването. Представете си дамата с малката черна рокля от "Закуска в Тифани". Различната прическа и макиаж могат да я причислят едновременно и към 20-те, и към 90-те години на миналия век. Тайната просто е в грима."

Според Том, най-актуалната визия в момента се постига с "драматичен, опушен поглед". Той съветва да се смесват по-светли с по-тъмни тонове, за да се избегне модерната през 60-те години визия.

Наред с грима, дизайнерът отдава заслужена почит и на подходящия парфюм, който определя като есенцията на цялостния външен вид. Самият той предпочита силни и запомнящи се аромати, като за създаването им използва най-вече кехлибар, пачули, нотки от сандалово дърво и жасмин.

11 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 30.12.2013|18:09
Том Форд е винаги безупречен по отношение на стила все пак е моден диктатор.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay