8 любовни класики, които всяка жена трябва да прочете

Страхотни четива за лятната ваканция

8 любовни класики, които всяка жена трябва да прочете

Забравете за новите нашумели заглавия, няма нищо по-добро от една старовремска любовна история. Старите книги съдържат някаква доза магия в себе си, а всяко разгръщане на страниците им носи нови знания и поуки. Няма значение преди колко години или векове се развива действието, класиките винаги ни даряват с уроци, които нямат срок на годност.

Представяме ви списък на вечните класики, които трябва да включите в отбора на прочетените книги.

"Гордост и предразсъдъци”, Джейн Остин
Класика, класика и пак класика! Дали има жена, която да не е гледала поне една от екранизациите на едно от най-значимите произведения в английската литература? Ако вие случайно не сте - по-добре първо прочетете книгата. Ако пък сте гледали филма – прочетете и книгата.

Гарантираме ви, че ще се потопите в уникалната атмосфера на стара Англия. Историята на сестрите Бенет ще ви очарова, ще ви измъкне поне за малко от ежедневието и ще ви накара да попътувате назад във времето. Ще отидете на приема в красивото имение Недърфийлд и ще се запознаете с магнетичния мистър Дарси.

"Брулени хълмове” на Емили Бронте
Завладяващата история на Катрин и Хийтклиф е драматичен разказ за забранената любов между двама души. Книгата е пълна с интриги и драматични събития, а романтичната история на героите я изстрелва на върха на вечните любовни класики.  В романа ще откриете силни чувства и  още по- силни личности, които сякаш са част от природните стихии. Ще прочетете за бунта срещу един свят, в който парите и собствеността са определящи - черти на книгата, които я правят много актуална и днес.

"Отнесени от вихъра”, Маргарет Мичъл
Няма човек, който да не е чувал за тази книга. Главните герои, Скарлет О’Хара и Рет Бътлър са еквивалент на истинската, бурна и силна любов. Исторически роман, който по прекрасен начин пресъздава духа на времето си, подчертавайки актуалните за всяко време човешки ценности - времето на война, на промяна, на младост и любов.

"Малки жени”, Луиза Мей Олкът
Новелата, чието действие се развива през 19-и век, е чудесен разказ за порастването. Книгата преплита в себе си много истински романтични истории, които съвсем спокойно могат да бъдат част и от реалния живот. Разказ за четири сестри, които израстват заедно. Разказ, изпълнен с първите им любови, първи целувки и първи разочарования. Историята доказва, че не можем да изберем в кой да се влюбим, независимо от суровите аргументи, които ни изтъкват близките ни.

"Ромео и Жулиета”, Уилям Шекспир

8 любовни класики, които всяка жена трябва да прочете

Класическата творба на Шекспир за трагичната любов между двама млади е задължително четиво за всички почитатели на литературата и романтиката. Като оставим настрана драмата и обречеността в творбата, разказът на автора за първата и истинска любов е красив и можем да му простим всичко останало. Шекспир е писател, който умее да борави по вълшебен начин с думите и несъмнено ще вдъхнови и вас.

"Алената буква”, Натаниел Хоторн
Книгата, изградила първообраза на днешната феминистка. Разказва историята на жена, която е отхвърлена от обществото заради любовта си към грешния човек. Тя е унижена и оставена да се грижи сама за детето си. Изпълнена с обрати, книгата е страхотно четиво и показва колко лесно е да съдиш другите, но не и себе си.

"Стая с изглед”, Е.М. Форстър
Още една класическа творба, която също е филмирана като повечето представители на тази класация. Книгата разказва историята за разцъфтяването на една млада любов, а всичко това се случва в приказната Италия. Живописна и поетична, книгата си заслужава да се прочете, за да се потопите и вие в любовния водовъртеж и приключенията на тази магична земя.

"Великият Гетсби”, Франсис Скот Фицджералд
Шедьовърът от началото на 20 век изследва любовта в различните ѝ проявления, показва потенциалните опасности от нежеланите чувства и от проблема да обичаш някого твърде много. Гетсби и неговата трагична любовна история с Дейзи - тя е толкова горчиво-сладка. Най-вероятно сте гледали филмовата адаптация с Леонардо ди Каприо, но нищо не може да се сравни с изживяването, което носи книгата.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay