Един българин разказва как е станал богат в Америка като емигрант

Книгата се казва "От Калифорния до Стълпище. Историята на един емигрант, или как станах богат в Америка“

Един българин разказва как е станал богат в Америка като емигрант

На 26 август ще се разходим от България до Калифорния и назад, в местността Стълпище, с невероятната история на един бивш емигрант! Тогава излиза книгата, издавана от "Colibri".

Книгата разказва удивителната история на Любен Рабчев, един българин, който от малък мечтае да промени живота си радикално. И успява. Когато разбира, че приятелката му е бременна, се сдобива с кураж и предприема няколко опита за бягство. Затворническа кола ги отвежда към емигрантски лагер край Виена, а в градчето Аамщатен шест месеца по-късно се ражда дъщеря му Албена. Така започва одисеята на автора, белязана от множество превратности с различен знак. Твърди, че най-големият му проект в битов план е семейната му къща в Лас Вегас, Невада. Още преди промените у нас губи надежда роднините му да го разберат и натрупва много разочарования. Въпреки това признава, че от покрива на новия му дом в Стълпище хоризонтът днес изглежда по-ясен - като нова мечта за всичко, което иска да направи и остави в наследство.

Любен Рабчев е роден през 1942 г. в с. Бяла черква, Търновско. През 1968 г. емигрира в САЩ, където развива успешен бизнес. Връща се в България половин век по-късно и създава винарско-хотелския комплекс "Седем поколения" в с. Мечка, на брега на Дунав. "Няма човек, който да ни е гостувал поне за едно денонощие, да не е изпитал магията на облагороденото от човека в хармония със сътвореното от природата”, споделя с облекчение авторът.

Не пропускайте срещата с Любен Рабчев и неговата смайваща автобиография на 31 август в литературен клуб "Перото”!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay