Красиви цитати от Джейн Остин, които ще променят житейските ви възгледи

Писателката ни дава уроци, които са валидни и до днес

Красиви цитати от Джейн Остин, които ще променят житейските ви възгледи

Много са причините, поради които обичаме великата Джейн Остин. В крайна сметка тя е писателката, под чието перо се роди образът на мистър Дарси. Тя ни даде "Гордост и предразсъдъци” и още няколко класики, които ще се четат още много поколения напред във времето.

Стилът й на писане е леко саркастичен, но в изреченията, написани от нея, може да се открие много мъдрост, която датира от преди повече от 100 години, но е все така актуална и до днес. Точно в това се състои гениалността на нейния талант и не бива да пренебрегваме уроците, които ни предава чрез творчеството си.

"Едната половина на света не може да разбере удоволствията на другата половина."
Джейн Остин може да е имала много неща предвид, но в случая можем да предположим, че говори за отношенията между мъжете и жените. Тогава разграничението е било още по-голямо, но и до ден днешен на двата пола им е трудно да се разберат.

"Има хора, които колкото повече правиш за тях, толкова по-малко правят те за себе си.”
Хубаво е да помагаме, да бъдем опора на някого, но в крайна сметка всеки трябва сам да се изправи пред собствените си демони и да се бори с тях. Хората не винаги оценяват това, което се прави за тях, а понякога свикват до толкова всичко да бъде наготово, че сами спират да полагат каквито и да е усилия.

"Познавайте собственото си щастие. Не искайте друго, освен търпение – или пък му дайте по-вълнуващо име: Наречете го надежда.”
Трябва да се стремим да бъдем щастливи, да знаем какво искаме, да се борим за щастието си и да не се отказваме, защото краят на нашата приказка зависи само и единствено от самите нас.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

19 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay