13 трика да нямате бръчки

Няма жена, която да не иска това

13 трика да нямате бръчки

За да имате по-красива и нежна кожа, няма трик! Просто трябва да положите грижа от по-ранна възраст. Ще ви дадем съвети, за да нямате бръчки!

 

Здравословно хранене

Едно здравословно хранен, богато на плодове и зеленчуци, ви носи много витамини и антиоксиданти, необходими кожата ви да изглежда добре. Ако не успявате да си набавите всичко чрез храната, можете да взимате добавки като цинк, витамин A,C, E, мед, магнезий и селен, Омега -3 и Омега-6.

 

Предпазвайте се редовно от слънцето

Най-лошият враг на кожата е слънцето. Ако излагате лицето си например прекалено дълго на слънце, клетките ще умрат предварително и кожата ви ще изглежда доста зле. Ето защо винаги си слагайте слънцезащитен крем, а, ако не искате тен, най-добре търсете сянката.

 

Масаж на лицето

Масажът на лицето помага да предотвратите появата на бръчки и лицето ви да изглежда по-младо и гладко. За да намалите хоризонталните бръчки по челото, масажирайте челото от центъра към слепоочието. За да предотвратите бръчките около очите правете масаж от бузите към очите.

 

Правете анти age процедури спрямо кожата ви

Трябва да установите дали кожата ви е мазна, суха , смесена.. Така ще можете да положите най-добрата грижа за нея.

 

Започнете от рано

Според специалистите още от 15-годишна възраст трябва да се започне с хидратиращите кремове, а около 20-25 вече трябва да се погрижим и за околоочния контур.

 

Цигарите са вредни и за кожата

Цигарите влияят отрицателно на здравето ни, задъхват ни, карат ни да кашляме и правят кожата ни по-стара и съсухрена. Не искате това за себе си, нали? Тогава откажете цигарите!

 

Бъдете в хармония със себе си

Стресът ви изтощава и физически, и психически. И това си личи първо на лицето ви.

 

Спете достатъчно

Не лишавайте оргазнизма си от сън. Задължително спете поне по 8 часа нощем, а , ако имате време и през деня, се възползвайте.

 

Хидратирайте кожата си

Алкохолът е враг на кожата, защото я дехидратира и ако сега не го осъзнавате, ще го направите след като видите резултата след няколко години редовно пиене. Пийте повече вода и по-малко алкохол!

 

Мийте лицето си със студена вода

Топлата вода не е добра идея за лицето, но студената стимулира кръвообращението и помага на кожата да изглежда по-млада и красива.

 

Носете слънчеви очила редовно!

Те предпазват кожата ви от слънцето и също така ви предпазва от това да се мръщите на слънцето, което причинява бръчките.

 

Контролирайте мимиките на лицето си

Колкото повече мимики правите, толкова повече имате риск от бръчки. Колкото и да ви е трудно, се опитайте да не бъдете толкова експресивни.

 

Бъдете щастливи

Проучвания са доказали, че щастливите жени са по-красиви, с по-нежна кожа и изглеждат по-млади. Затова забранете на нещастието да е в живота ви!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay