6 трика за красота, които ще ви помогнат да изглеждате по-добре, отколкото сте изглеждали на 25 години

6 трика за красота, които ще ви помогнат да изглеждате по-добре, отколкото сте изглеждали на 25 години

Тъй като остаряваме, сме изправени пред определени промени в състоянието на нашата кожа, като петна от възрастта, бръчки и фини линии. Някои от тези промени са причинени от естествения процес на стареене и не можем да направим много, за да променим това. Можем обаче да окажем влияние върху другия тип стареене (външно остаряване), което се дължи на околната среда и начин на живот.

Ще ви споделим няколко трика:

1. Маска с яйца и моркови

Рецепта:

Вземете един малък морков и го смелете. Разбийте едно яйце, добавете една чаена лъжичка от намачкания морков и ги разбъркайте. Внимателно масажирайки с пръсти, приложете тази маска на чисто лице и шията. Оставете я за 30 минути, след което измийте с хладка вода. Нанесете малко овлажнител или бадемово масло.

Можете да прилагате тази маска с яйца и моркови всеки ден в 10 последователни дни. След това трябва да направите почивка за една седмица и да продължите да използвате маската 2-3 пъти седмично. След само един месец, петната ще изчезнат и кожата ви ще бъде по-гладка и свежа.

2. Маска с магданоз

Рецепта:

Вземете една чаена лъжичка магданоз и го разбъркайте с една чаена лъжичка лимонов сок и една чаена лъжичка овесена каша.

Внимателно нанесете маската от магданоз на лицето си и я оставете за 20 минути, след което я изплакнете със студена вода. Нанесете овлажнител. Можете да прилагате тази маска всеки ден, ако кожата ви е мазна или нормална. Ако кожата ви е суха, нанасяйте маската от магданоз два пъти седмично.

Маската от магданоз има ефект на изсветляване и повдигане, което прави кожата по-хидратирана и мека.

3. Бананова маска 

Вземете един банан и го намачкайте. Ако кожата ви е много суха, добавете малко заквасена сметана. Нанесете сместа и оставете за 20-30 минути. След това изплакнете лицето с хладка вода. Можете да прилагате маската няколко пъти седмично. Банановата маска прави кожата по-свежа и здраво изглеждаща. 

4. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е отлична съставка, която може да се използва за изчезване на петната, тъй като съдържа алфа хидрокси киселини. Нанесете малко от оцета върху вашите петна и го оставете за една нощ. 

5. Рициново масло

Рициновото масло има невероятни лечебни свойства. Нанесете няколко капки върху кожата си, където имате петна. Можете да повтаряте тази стъпка сутрин и вечер всеки ден. 

6. Витамин C

Тъй като нашата кожа старее, тя започва да има липса на витамин С, което е изключително важно за поддържане на здрава и гъвкава кожа. Можете да поддържате достатъчно количество витамин С чрез орална добавка или ексфолиране с локален витамин С. Това ще намали фините линии и промяна в цвета на кожата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay