Безопасно ли е да използвате слънцезащитния крем от миналата година?

Следвайте тези съвети

Безопасно ли е да използвате слънцезащитния крем от миналата година?

Намерили сте слънцезащитния си крем от миналото лято, докато сте изваждали летните си вещи и се чудите дали може да го използвате и тази година. Ето как да разберете дали е безопасно


Проверете срока на годност


Обикновено тези продукти имат срок на годност 3 години, дори опаковката да не е отваряна. Те съдържат консерванти, така че вероятно са годни и след тези 3 години, но ефектът им ще бъде по-слаб. Ако имате някакви съмнения, по-добре го изхвърлете, но ако сте го купили миналото лято, вероятно няма никакви проблеми да го използвате пак.


Внимавайте за отворени опаковки


Ако сте използвали слънцезащитния крем миналото лято, означава че е отворен. Това не е проблем, но трябва да помислите как сте го съхранявали. Например ако е стоял в горещия багажник няколко месеца, изхвърлете го. Топлината уврежда продуктите. Освен това ако цветът е жълтеникъв, консистенцията е променена и т.н.


Бъдете организирани


Съхранявайте подобни продукти на тъмно и хладно място, за да можете да ги използвате по-дълго време.


Използвайте го!


Ако купите слънцезащитен крем в началото на лятото би трябвало до края на лятото да свърши. Използвайте го редовно, за да бъдете защитени, а и за да не се налага да се чудите дали можете да го използвате на следващата година.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay