Евтини и ефективни трикове за безупречна кожа

Не се нуждаете от скъпи продукти

Евтини и ефективни трикове за безупречна кожа

Почиствате лицето си 2 пъти на ден, използвате крем със слънцезащитен фактор, не стискате пъпките си и въпреки това безупречната кожа на лицето е само мираж? Време е за няколко промени в начина на живот. Ето 4 области от живота ви, на които трябва да обърнете внимание:

Прекарвайте достатъчно време с възглавницата си

Не правете скъпите кремове приоритет. Заложете на старомодния сън. Кожата на човек, който не се наспива, е изложена на риск от поява на бръчки, пигментация и омазняване. Причината? Сънят помага на кожата да се възстанови по-бързо от стреса, слънчевите лъчи и всички външни фактори. Трябва да спите между 7 и 9 часа на денонощие, за предпочитане по гръб, защото така няма напрежение върху лицето ви.

Избирайте храна, която е благосклонна към кожата

Причина 999-та да не пропускате сьомгата: храните, богати на Омега 3 се борят с възпаленията и укрепват защитните сили на кожата, като поддържат кожата хидратирана. Ограничавайте приема на сладкиши, защото те причиняват възпаления, както и на алкохол. Пийте много вода. 

Почиствайте мобилния си телефон

Всички знаем неприятното чувство, когато сме се гримирали и говорим по телефона- след това целия екран е покрит с фон дьо тен и руж. Този грим остава по повърхността на екрана и следващия път, в който говорим бактериите се връщат обратно на кожата ни. Използвайте микрофибърна кърпа, с която да почиствате телефона си всеки ден. Така ще намалите количеството на бактериите, мръсотията и остатъците от грим, които запушват порите и се появяват пъпки.

Купете си качествени слънчеви очила

Много е важно очилата ви наистина да имат UV защита. Разбира се, най-важното е, че предпазват очите, но също така предотвратяват появата на торбички под очите и бръчки около тях. Носете слънчеви очила дори в по-мрачните дни, тъй като и тогава слънчевите лъчи не са за подценяване.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay