Как ефикасно и завинаги да премахнем черните точки?

Предлагаме ви изпробвана маска с отлични резултати

Как ефикасно и завинаги да премахнем черните точки?

Днешната разкрасителна тема е тази за черните точки, така досадни за всяка жена. Ние, Jenite, сме абсолютно убедени, че всяка от вас поне веднъж се е сблъсквала с проблема как да бъдат отстранени. Но нека първо разберем какво представляват те.

Най-кратко казано, черните точки са запушени с мръсотия пори. От замърсяванията в тях се получават още по-големи поразии, например огромни пъпки, подутини или просто неприятна гледка. За да избегнем последствията от появата им, е желателно да бъдат премахвани поне веднъж месечно, за да може кожата да бъде свежа, чиста и да поема колкото се може повече кислород. Както знаем той е от съществено значение за здравия вид на кожата.

Наясно сме, че черните точки трябва да бъдат премахвани, но следващият логичен въпрос е ”Как?". Има изключително много варианти - някои ефективни, други не толкова. Сред по-популярните са лепенки, процедури при козметик, домашни средства и така нататък. Но дали са достатъчно добри?

От личен опит можем да споделим, че сме изпробвали доста техники, но все нещо не ни допада. Лепенките са скъпи (около 15 лева за 6 броя лепенки) и не премахват абсолютно всички черни точки, а и, да си кажем направо, не сме съвсем наясно какви химии се съдържат в тях. Козметик? Добър вариант, но всеки път трябва да се настройваме за болезненото стискане, което предстои. Природни средства? Може би добро попадение, но в интернет могат да бъдат открити хиляди рецепти и е доста трудно да попаднеш на най-добрата.

Как ефикасно и завинаги да премахнем черните точки?

Е, с огромна радост можем да ви съобщим, че попаднахме на най- доброто решение, което може да бъде предложено, затова искаме да го споделим с вас, като приложим и видеото, от което почерпихме идеята.

Рецептата е проста и изпробвана. Най-важното е, че при осъществяването ѝ няма болка, струва най-много 3 лева и от нея могат да бъдат направени огромни количества маска. Съставките ѝ са хранителни, а щом можем да хапваме даден продукт, може ли той да бъде вреден за кожата ни?

Важно е да знаете, че тази маска не се прилага в зоната около очите!

Необходими продукти:
1 с.л. желатин (желателно е да бъде чист, без примеси)
1 с.л. прясно мляко (може да бъде каквото поискате, процентите масленост нямат абсолютно никакво значение)

Как ефикасно и завинаги да премахнем черните точки?

Начин на приготвяне:
В стъклена чаша смесете желатина и млякото, разбъркайте ги и сложете сместа да се затопли в микровълнова фурна за не повече от 10 секунди. След това, с мека четка за грим, нанасете тънък слой от сместа там, където искате черните точки да бъдат премахнати. Изчакайте, докато засъхне (отнема най-много 20-30 минути) и след това отлепете, все едно премахвате лепенка.

Незабавно ще усетите резултата, защото нечистотиите вече ще са полепнали по лепенката. След процедурата измийте третираните зони с хладка вода, за да се затворят порите и след това намажете с хидратиращ или заздравяващ крем (какъвто имате под ръка).

Това е цялата процедура - лесна и ефикасна. Единственият недостатък е неприятната миризма на сместа, но в името на красиво лице, всеки би изтърпял. Както хората казват "Трай, бабо, за хубост!".

Ако тази статия ви е хаересала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay