Как се променя кожата на лицето с годините?

Трансформацията е огромна и неизбежна!

Как се променя кожата на лицето с годините?

С годините кожата на лицето се променя, а като резултат от този процес и ние се чувстваме някак различно. Започваме да следим дали върху лицето ни не се е появила някоя нова бръчка, тъй като с всеки изминал рожден ден сякаш се появяват още и още от тези издайнически белези. Но този процес е просто неизбежен.

За щастие, има стъпки, които могат да запазят младостта на кожата за по-дълго време. Но преди това, предлагаме ви да научите няколко любопитни факта за това какво се случва с кожата на лицето на 20, 30 и 40-годишна възраст.

От податлива на акне до суха кожа

Как се променя кожата на лицето с годините?

През 20-те години: Това може би е един от най-неприятните моменти за всяка жена, тъй като това е периодът на мазната кожа и пъпките. Пред Women's Health д-р Дорис Дей - квалифициран дерматолог, специализирала в областта на пластичната, козметична и лазерна дерматология в Ню Йорк, споделя, че са правени много експерименти в тази проблемна област, за да бъде сигурно, че акнето през пубертета е причината за суха кожа на по-късен етап от живота. За борбата с акнето е необходимо да използвате продукти със съдържание на витамин В3, съветва Хайди Валфорд - директор на отдела по лазерна и козметична дерматология в медицински център в Ню Йорк.

Начинът, по който се грижим за кожата си, докато още не сме преминали 30-те, ще си проличи, когато навършим тази възраст. На 30 или 40 години разбираме колко е важно да използваме слънцезащитен крем и то целогодишно. Д-р Валфдор препоръчва още включването на антиоксидантни продукти в сутрешните разкрасителни процедури.

През 30-те години: Това е периодът, когато се появява хиперпигментацията от типа мелазма, която поражда ужас във всяка жена. Хиперпигментацията се изразява в кафяви петна в областта на челото и брадичката. Доста често тя е резултат от излагането на слънце без защитен крем. Възможно е при жените, които са бременни, също да се появят подобни петънца. Това обаче може да се дължи на промяна в нивата на хормоните. Тези дами трябва да използват ексфолиращ гел, нощен крем или друг продукт, които да възстанови клетките и по този начин да стопира пигментацията. Бременните, както и кърмещите, трябва да стоят настрана от ретинола и да преустановят употребата на всички продукти, които дразнят кожата.

През 40-те години: Забелязваме, че кожата започва да се изсушава, което прави бърчките още по-видими. Д-р Валфорд съветва употребата на хидратиращи продукти, за да се подобри хидратацията на кожата. Освен козметичните продукти за по-добър ефект трябва да използвате пептиди, антиоксиданти и хиалуронова киселина, за да отстраните тъмните петна и да озарите кожата си.

От плътна и жива до тънка и сбръчкана кожа

Как се променя кожата на лицето с годините?

През 20-те години: На този етап от живота подкожната мастна тъкан около скулите е твърда и надута. За съжаление, това няма да остане така завинаги.

През 30-те години: "Можете да видите признаци за загуба на жизненост в зоната на брадичката и скулите", казва д-р Дей. Това се дължи на недостатъчното количество произвеждан колаген и хиалуронова киселина от кожата. Това означава, че кожата започва да изглежда по-тънка, което придава по-възрастен и уморен вид. Употребата на колаген и хиалуронова киселина в ежедневието ще съхрани здравия вид на кожата.

През 40-те години: Лицето започва да губи още повече от блясъка си. Голямото количество подкожна мазнина, която сме имали на 20 години, вече е в историята. Въпреки че има разлика в генетичната структура на отделните хора, всички губят дълбоките мастни тъкани – някои по-рано, други - по-късно. След навършване на 40 години се забелязва загуба на мазнини в областта на устата, брадичката и по протежението на челюстта. Това води до по-трудно възстановяване и до свиване на кожата.

Ако искате да възстановите пълнотата на кожата си, д-р Влафрод препоръчва така наречените "пълнители за подмладяване на кожата". Пациентите често се притесняват от тази процедура, но когато тя е извършена прецизно и от специалисти няма опасност от поражения по лицето. Ефектът по-скоро е по-млада и отпочинала кожа.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay