Маска за лице с аспирин

Изключително ефективна

Маска за лице с аспирин

Всички обичаме да тестваме новите маски за лице на пазара, но няма нищо по-хубаво и ефективно от домашно приготвените маски за лице. Ако имате кожа без блясък, с тъмни петна и неравномерен тен, опитайте тази маска за лице с аспирин. Ефективната съставка в аспирина, подобна на салицилова киселина, ексфолира кожата. Просто смесете лекарството с 3 съставки (които имате вкъщи) и ще получите маска, която е наистина ефективна. Използвайте го като паста за измиване или го оставете върху кожата за около 5 минути като маска. Без значение как го използвате, резултатът ще е един- по-чиста, мека и сияйна кожа. 

Ето от какво се нуждаете: 

Четири или пет нефилмирани таблетки аспирин

2 супени лъжици хладка вода

Мед или кисело мляко (по желание)

Насоки: 

Смесете аспирина с водата така, че да се получи паста. Ако искате по-твърда маска прибавете мед, а ако искате по-нежна и мека- кисело мляко. Нанесете маската на тънък слой върху лицето си и оставете да изсъхне. Отмийте с топла вода, като разтривате кожата с кръгови движения. 

Внимание! Има хора, които са алергични към аспирин, така че първо изпробвайте някъде на ръката си, преди да нанесете маската на цялото лице. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay