Най-хитрите трикове за боядисване на коса

Вижте нашите практични съвети, с които боядисването на коса става по-лесно от детска игра!

Най-хитрите трикове за боядисване на коса

Всяка жена се е сблъсквала неведнъж с трудностите при боядисването в домашни условия. Ако няма кой да ви помогне в тази нелека задача и се налага да се справяте сами, то несъмнено постигането на хубав цвят може да се окаже истинско предизвикателство.

Често се случва така, че колкото и да се опитвате да предпазите лицето и ръцете си от изцапване с боя за коса, тя все пак намира начин да попадне именно там. Резултатът: поне час в банята в опит да се отървете от петната върху кожата си.

Днес ще ви представим някои лесни и ефективни съвети за премахване на остатъците от боя за коса, които редовно попадат върху кожата.

Кари Хил, фризьор в студио за красота в Лос Анджелис, съветва клиентите си, ако петната са по-бледи, просто да изчакат известно време, преди да предприемат каквото и да било действие. След това препоръчва старателно почистване на лицето с крем за отстраняване на грим на маслена основа, като използват тампони.

Има и други техники, които идват на помощ, когато една жена се сблъска с подобен проблем. Те зависят от това какво количество боя е попаднало върху кожата, колко силна е тя и точно върху коя част от тялото се намира. В зависимост от тези критерии, можете да опитате някои от четирите домашни рецепти за премахване на упоритите петна, които споделяме с вас.

1. Потопете тампон за грим в зехтин и започнете да търкате внимателно изцапаното място, докато не започне да изсветлява, а накрая изчезне съвсем.

Най-хитрите трикове за боядисване на коса

2. Напръскайте един тампон за грим с малко лак за коса. За да се получи отстраняването на боята, тя трябва все още да не е засъхнала. Потъркайте тампончето върху засегнатия участък, за да прекъснете "залепването” му за кожата.

3. Направете смес от бебешко олио и някакъв крем или друг препарат за почистване на лице. Използвайте кърпа, за да нанесете получената смесица върху петната. Правете бавни, кръгови движения, за да ексфолирате кожата добре.

4. Може да опитате и почистване с лакочистител, като отново използвате тампон за грим. Тази техника обаче трябва да се прилага само върху кожа, която не е чувствителна!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

22 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 18.07.2014|19:51
Хубавото е,че не съм алергична към лакочистител.
1
Не е посочен 18.07.2014|19:51
Съветите са много полезни,отдавна се чудя как да не се мажа с боята където не трябва.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay