Осмомартенски маски с истинска роза

Ако не сте големи фенове на цветята и се чудите какво да правите с осмомартенските си букети, ето ви една идея

Осмомартенски маски с истинска роза

Приятелки, съпруги, майки, баби, надяваме се, че всички вие сте се почувствали една идея по-женствени и значими на 8 март. Надяваме се също, че повечето от вас са получили страхотни букети и подаръци в най-нежния ден от годината.

В цялата прекрасна ситуация има само едно "но": какво правите, ако не обичате цветя, а в дома ви вече се подвизават доста от тях?

Идваме ви на помощ с една разкрасяваща идея. Сигурно мъжете ще я сметнат за жестока, но ние я тълкуваме само като "цветеприношение" в името на съвършенството.

И така, предлагаме ви 3 разкрасяващи процедури за лице с истински листенца от роза.

Процедура №1
В подходящ съд сложете три рози и добавете минерална вода, докато покрие цветовете. След 3 дни прецедете водата и добавете към нея 2 с.л. оризово брашно. Разбъркайте добре и нанесете върху кожата. Оставете да действа около половин час и изплакнете.

Процедура №2
Обелете 1 ябълка и я разбийте на пюре. Добавете към нея 1 с.л. мед и листенцата от 1 роза и залейте с гореща вода. Оставете маската за около 20 минути и след това добавете 2-3 капки етерично масло от лимон. Нанесете върху кожата, оставете да действа 15 минути и отмийте.

Процедура №3
Можете да си направите "розова" парна баня, като в съд с кипяща вода изсипете листенцата на 2-3 рози. Наведете се над котлона с кърпа върху главата, за да може кожата ви да поеме парата.

Ако тази статия ви харесва и искате да научавате още трикове за здраве и красота, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 08.03.2013|18:43
Аз пък днес получих всякакви други цветя, но не и рози. Не мисля да съсипвам красивите букети. Маска мога да си направя от всичко друго.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay