Основни съставки, които да търсите, ако имате склонна към акне кожа

Основни съставки, които да търсите, ако имате склонна към акне кожа

Преди да определите какъв вид сенки за очи да си направите или каква основа да нанесете, кожата ви трябва да бъде подготвена правилно. Въпреки че това често означава чиста, хидратирана основа, използването на праймър за грим предварително е най-важната стъпка, когато става въпрос за грим. Тези продукти действат като бариера между вашата кожа и грима, захващайки я на място по начин, който кожата ви не може да направи сама.

Няма универсален праймър — всеки от тях отговаря на различни проблеми, което е полезно за кожа, която лесно реагира на продуктите. Ако сте предразположени към акне, тогава ще знаете, че не можете да поставите каквото и да било върху кожата си. Вероятно вече сте вложили много време и усилия в  изграждането на рутинна грижа за кожата, склонна към акне, но какво ще кажете за рутинния грим?

Продуктите, които използваме за тена на кожата като коректори, фон дьо тен и руж могат да съдържат много запушващи порите съставки, които могат да отстранят склонната към акне кожа, но използването на основа между кожата и грима може да предотврати появата на повече пъпки. Въпреки това, дори самите праймъри могат допълнително да допринесат за вашето акне. Знаейки кои съставки предотвратяват появата на пъпки и не са комедогенни, може да ви помогне да разберете коя е най-добрата основа за вашата склонна към акне кожа.

Кои са най-подходящите съставки за праймър за предразположена към акне кожа?

Като BHA, салициловата киселина лекува акне, като изчиства запушените пори и ексфолира кожата. Тя прониква по-дълбоко в кожата от AHA, като работи за предотвратяване на акне чрез премахване на себума. Докато типичните грундове просто помагат да се запази гримът на място, грундът със салицилова киселина се бори с акнето и появяващите се пъпки, като ексфолира кожата. Матиращият праймер е добър избор, тъй като контролира омазняването през целия ден, като същевременно намалява появата на пори.

Въпреки че не е ексфолиант, ниацинамидът е чудесен, когато става въпрос за предотвратяване на пъпки. Съставката има противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на зачервяването и раздразнението, които следват прясна пъпка. Той също така привлича влага в кожата, което може да помогне за регулиране на излишната мазнина, която причинява акне.

Ако страдате както от акне, така и от мазна кожа, трябва да използвате масло от чаено дърво върху кожата си . Естествената съставка е антибактериална, изчиства причиняващия акне себум от кожата, без да я оголва.

Как да подготвим склонната към акне кожа за грим

Кожата, която е склонна към пъпки или има отворени рани, може да бъде деликатна, така че нанасянето на грим отгоре е трудно постижение. Правилната подготовка на кожата може да ви помогне да избегнете раздразването на активните пъпки или създаването на нови. За да започнете, измийте лицето си с нежен почистващ препарат за предразположена към акне кожа.

Изпробвайте хидратиращ серум, който е подходящ за кожа, склонна към акне. След като се абсорбира, използвайте ежедневния си овлажнител. Ако се колебаете да поставите грим върху отворена пъпка, тогава можете да поставите лепенка за пъпки върху и след това да я покриете с фон дьо тен или коректор.

Лепенките за акне със салицилова киселина са проектирани така, че да могат да се носят под грим, така че не е нужно да се тревожите за появата на досадни пъпки. След като ги залепите, нанесете избраната от вас основа и внимателно я потупайте върху кожата. За най-добри резултати оставете праймъра да изсъхне, преди да нанесете грим.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay