Правете това всяка вечер, за да запазите лицето си младо

Ако не го правите, ще се състарите прекалено бързо

Правете това всяка вечер, за да запазите лицето си младо

Колко пъти ви е мързяло да изчистите грима си, преди да си легнете? Ако често пропускате тази процедура, трябва да знаете, че оставянето на грима дори за една нощ може да ви навреди повече, отколкото предполагате. Ето 8 причини, поради които винаги трябва да почиствате грима си. Винаги!

1. Предотвратяване на акне

Ако смятате, че този проблем възниква само при тийнейджърите, грешите. Акнето може да се завърне, ако не миете лицето си. Запушените пори обикновено водят до пъпки и възпаление. Ако страдате или сте страдали от акне, използвайте специални гримове, които не са мазни и лесно се почистват. Също така е добре да използвате мицеларна вода.

2. Забавяне на процеса на стареене

Не, това не е мит. Научно доказано е, че всяка нощ кожата ви се регенерира. Ако не е чиста, тя ще старее по-бързо. Няма да можете да избягвате лющене, а преждевременните бръчки ще се появят по-рано, отколкото можете да си представите.

Няколко минути вечер ще ви помогнат да останете млади и красиви. Това си заслужава!

3. Подхранване на лицето

Кожните клетки се регенерират по-бързо през нощта, така че помагайте на кожата си с този процес: премахнете грима и след това нанесете стягащо и овлажняващо средство с антиоксиданти. Няма нищо по-добро от лягането с чисто, освежено лице.

Също така не забравяйте, че използването на висококачествен грим е от жизненоважно значение за здравата ви кожа. Некачественият грим може да повреди кожата и да доведе до сериозни проблеми.

4. Борба с алергиите

Кожата Ви може да е склонна към алергични реакции, дори ако никога не сте забелязали видими симптоми. Сънят с грим може да предизвика екзема и други сериозни здравословни проблеми.

Симптомите не се появяват веднага, но ако не премахнете грима си преди сън, скоро ще забележите зачервяване, парене и сърбеж.

5. Избягване на пигментацията

Забелязали ли сте някога тези тъмни петна по лицето, които някои жени не могат да покрият дори с най-добрият фон дьо тен? Появата на такива петна не винаги е свързана с честото излагане на слънце или процеса на стареене.

Те могат да бъдат последствията от хронични алергични реакции, ако не почиствате кожата си правилно. Носенето на грим за една нощ може действително да причини някои сериозни нарушения на пигментацията.

6. Поддържане на устните хидратирани

Ако си мислите, че червилото ви вече така или иначе се е изтрило, грешите. Дори и да не го виждате, червилото и гланцът за устни продължават да дехидратират устните ви. И резултатът е напукани и сухи устни.

7. Предотвратяване на торбички под очите

Ако често оставяте грима си, кожата под очите ви скоро ще стане по-тъмна. С други думи, тъмни подпухнали кръгове и торбички под очите са на път. Лесно е да разберете дали сте измили или не грима си предната нощ: очите ви и районът около тях няма да изглеждат здрави и свежи.

8. Предотвратяване на падането на миглите

Никога не оставяйте спиралата си, когато лягате. Тя изсъхва за една нощ и кара вашите мигли да паднат. Клепачите ви се раздразняват и подуват. Използвайте спирала, която лесно се измива. Винаги отстранявайте спиралата с памучен тампон, като използвате леки движения, без да търкате. Никога не използвайте кръгови движения, тъй като миглите ви могат да паднат.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay