Съвети за сияйна и красива кожа

Ето ги и тях

Съвети за сияйна и красива кожа

За да изглежда кожата ни гладка и красива, е добре и ние да полагаме някакви грижи за нея. Съобразяването на храната, която ядем, също е много важно. Днес ще Ви представим няколко много ценни и работещи съвета за невероятно изглеждаща кожа.

1. Не забравяйте никога за слънцезащитните продукти! - 90% от бръчките са причинени от неправилното излагане на слънце. Не подценявайте тяхната нужда дори в облачните и през зимните дни 

2. Използвайте серум - Той съдържа високи концентрации на различни активни съставки. Нанесете малко количество серум на влажна кожа и след това крем, който ще запечата кожата. Той повишава колагена на кожата. 

3. Мийте редовно принадлежностите си за грим - Ако те не са почистени, лесно ще вкарат в порите на лицето Ви мръсотия.

4. Използвайте ексфолианти - Те прогонват мъртвите клетки от кожата. 

5. Пийте соево мляко - Това ще стимулира производството на колаген, също възстановява уврежданията от слънцето и спомага за изпъване на кожата. 

6. Избягвайте прекалено много млечни продукти - Съветваме Ви това, защото млечните продукти стимулират мастните жлези и това спомага за появата на акне. Ако все пак много обичате да пиете мляко, го заменете поне с обезмаслено.

7. Дезинфекцирайте телефоните си - Като се замислим, те стоят доста често до лицата ни, затова е и добре да ги дезинфекцираме, за да не пренасяме мръсотията, която те събират, върху лицето ни.

8. Използвайте зехтин или кокосово масло - И двете имат много хранителни вещества, които правят кожата по-хидратирана.

9. Яжте поне по една шепа ядки на ден - Бразилският орех е много здравословен. Той увеличава еластичността на кожата и помага да се избегне рак на кожата. Орехите са подходящи против кожни възпаления. 

10. Пийте повече вода 

11. Подарете на организма си необходимата порция сън - Ако не си доспивате редовно, това ще доведе до тъмни кръгове под очите, подпухналост и бледост на кожата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay