Тайната формула за красива и здрава кожа на всяка възраст

Тайната формула за красива и здрава кожа на всяка възраст
Pexels

Възрастта е просто число, но може да се каже, че никой от нас не иска да остарее преждевременно. Честно казано, продуктите против стареене станаха успешни до голяма степен благодарение на не толкова финия маркетинг, който кара стареенето да се усеща като нещо нередно.

Истината е, че не можете да спрете часовника да тиктака, но можете да гледате на процеса на стареене по реалистичен и положителен начин, който едновременно обхваща и се грижи за кожата ви на всеки етап от живота.

Въпреки че това понятие за насърчаване на стареенето изглежда конструктивно, какво всъщност включва? Според дерматолозите най-добрият план за предотвратяване на стареенето включва превантивни действия, поддържане на здравословен начин на живот и вслушване в променящите се нужди на вашата кожа. Това означава да правим малки корекции и преструктуриране на навиците с напредването на възрастта – независимо дали става въпрос за продуктите, които използваме, или за храната, която консумираме. Според експертите, тук са съставките за грижа за кожата, факторите за начина на живот и избора на храни, които осигуряват красива и здрава кожа на всяка възраст:

Правилната грижа за кожата

Не е изненадващо, че добрата кожа започва с добра рутинна грижа за кожата. Но когато става дума за съставки против стареене, повече не винаги е по-добре. Всъщност има само няколко съставки, които гарантирано помагат за намаляване на признаците на стареене. Говорим за такива, за които е научно доказано, че намаляват появата на кожни проблеми, свързани с възрастта, т.е. бръчки, фини линии, хиперпигментация и т.н. От намаляващия бръчките ретинол до изсветляващия кожата витамин С, тези мощни съставки против стареене не трябва да са свързани с 10-степенна рутина за грижа за кожата или с продукти, равняващи се на половината ви месечна заплата. За да ви помогнем да се ориентирате в потенциално огромното пространство за грижа за кожата, помолихме дерматолозите да споделят неподлежащите на обсъждане продукти против стареене, които те лично препоръчват, и да класират най-добрите съставки против стареене за вашата кожа. Истинската тайна за здравословна рутинна грижа за кожата през целия ви живот се състои от три части: използване на научно подкрепени съставки, използване на висококачествени продукти и последователност в режима. Като се има предвид това, трябва периодично да коригирате рутината си въз основа на променящите се нужди на кожата ви с течение на времето.

Сън, пот и грижа за себе си

Всъщност "борбата" с годините е нещо повече от грижа за кожата. Това е и поддържане на здравословен начин на живот. Нашата кожа отразява цялостното ни здраве, което означава, че адекватният сън, хидратацията и упражненията играят важна роля. 

Интелигентно хранене

Стареенето стига чак до нашите клетки – и храната, която влагаме в телата си, влияе върху това как клетките ни стареят. Според Уенди Базилиан, DrPH, MA, RDN, собственик на Bazilian's Health в Сан Диего, едно е да остаряваш "дълго", а друго е да остаряваш "добре". "Повечето хора, които желаят да живеят дълъг живот, всъщност искат да живеят дълъг и здравословен (жизнен, активен) живот, вместо да достигнат определена година", казва Базилиан.
Вместо да се съсредоточим върху всички тенденции в суперхраните, ориентирани към уелнеса, които твърдят, че връщат времето назад, е добре да се фокусираме върху богатите на хранителни вещества и подкрепени от изследвания съставки, които наистина се открояват със способността си да ни помагат да остаряваме здравословно.

За наш късмет, всички тези храни – боровинки, круши, орехи, боб – са вкусни и добре дошли добавки към нашата диета. Независимо дали решите да включите тези вкусни съставки в ястията си, да спите повече всяка вечер или да възприемете успокояваща рутинна грижа за кожата, оказва се, че да живеете добре може просто да е тайната за добро стареене.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay