Вкусна рецепта за младост

Сьомга за гладка кожа

Вкусна рецепта за младост

Знаете ли, че рибата и маслините могат да ви спестят стотици, дори хиляди левове?

Именно те съдържат едни от най-важните съставки, които карат кожата да се изглажда отвътре навън и да изглежда блестяща и здрава. Особено полезна за предотвратяване на появата на бръчки се оказва сьомгата, която е сред най-пълноценните на омега-3 мастни киселини риба.

Не е случайно, че жените, които са имали късмета и щастието да се родят в средиземноморски район са сред най-младоликите в света - изследвания сочат, че консумирането на маслини и риба два пъти или повече на седмица има видими резултати. А именно - кожа, която е по-млада, стегната и здрава.

За да не пренаситите на мазнини кожата си, специалистите съветват да не прекалявате с маслините, да предпочитате обезсолени и задължително - ако консумирате храни от тази група, да пиете по минимум два литра вода на ден.

За тези от вас, които не си падат по рибата и не обичат вкуса й, но, разбира се, са луди по младата и гладка кожа - има спасение.

Козметолозите отдавна са открили ценните свойства и на рибите, и на зехтина, и са ги използвали за създаването на много продукти с извлек дори от рибни хрущяли и кости. Така, де, ако не можете да доставите удоволствие на вкусовите си рецептори, доставете такова директно на кожата си.

И въпреки че кремовете с хайвер и омега-3 мастни киселини са сред най-скъпите на пазара, хубавата новина е, че все повече компании разработват по-масови продукти на основата на зехтина и рибата.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay