Спиралата и сенките за очи се сменят на 3 месеца

Кажете НЕ на силния грим, защото...

Един от сериозните рискове за здравето на нежния пол е прекомерната любов към козметиката. Така де, коя от нас не е прекалявала с грима, измиващия гел с ексфолианти или с крема против бръчки. С една единствена цел- да бъдем красиви, сияещи и неустоими.

 

Прекомерната употреба на козметика и грим обаче може да ни изиграе лоша шега.

 

Рискът е продиктуван най-вече от некачествения грим, както и от продукти с изтекъл срок на годност.

Това може да се превърне в източник на сериозни инфекции, та дори и гъбични заболявания.

 

Особено опасно за дамите е прекаляването с количеството грим, което слагат на очите си. Жените трябва много да внимават при избора на очен грим като спирала, сенки или молив за очи. Силният грим може да причини сърбеж, зачервяване, възпаление на клепачите, конюнктивит и в по-тежките случаи дори може да доведе до слепота.

 

За да се избегнат тези нежелани последици от гримирането, експертите съветват червилото и пудрата да не се използват по-късно от 18 месеца от датата на производство. Спиралата и сенките за очи трябва да се сменят на всеки три месеца.

 

Знаем, че в момента си мислите, че няма сила на света, която да ви накара да изхвърлите любимата си палитра сенки, която си купихте преди 3 години, а на всичкото отгоре не беше и никак евтина. Горещо ви препоръчваме обаче да внимавате, тъй като следващият път, в който решите да ги използвате може да съжалявате.

 

И най-важното: освен, че не бива да прекалявате с грима, трябва и много старателно да го почиствате от лицето си. За да продължавате да сте красива, сияйна и неустоима! Нали това е желаният краен резултат...

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay