От кухнята на "Мис България"

Кремена Карауланова разказва какво е чувството да те обявят за една от най-красивите жени в родината

 

Наскоро приключи едно от най-красивите събития в страната ни - конкурсът "Мис България" 2011. Кандидатки за титлата бяха над 300 красавици, но до финалите "оцеляха" само 12.


Срещаме се с най-малката участничка в престижното състезание. Кремена Карауланова е едва на 17 години, но вече има зад гърба си голям брой призови места от различни конкурси за красота. Тази година стана първа подгласничка на "Супермодел на България", а в конкурса "Мис България" успя да се пребори до престижния топ 12.

Макар и още ученичка, Креми се занимава с дейности, твърде сериозни за възрастта й. Активна е в областта на младежката политика в родния си град Стара Загора, както и в благотворителността, проявена най-вече в помощ за децата от домове за сираци в Града на липите. Във всичките си прояви и занимания, младата грация разчита на подкрепата на семейството си и на приятеля си Мартин, с когото се радват на дълга и красива връзка.

Какво беше за теб преди, и какво е сега "Мис България"?

Преди да бъда част от "Мис България" си мислех, че е голямо постижение да се стигне до финалите на този конкурс, че едва ли не това е върхът. Сега, след като за мен всичко е минало, съм убедена, че има още по-големи подиуми, на които мога да стъпя.

Как се чувстваш като част от най-красивото събитие в страната ни?

Щастлива. Много пъти премислях всичко, което преживяхме с момичетата и с екипа. Често ме питат дали това ме е променило. Отговорът е "не" - нито душевно, нито визуално.

Има ли нещо, което остана "зад кулисите", недостъпно за зрителите?

Определено има, даже си мисля, че зрителите не успяха да ни опознаят в истинската ни същност. Имаше сълзи, смях, злоба, лицемерие, като цяло всичко, което се среща и в ежедневието.

А кой, според теб, трябваше да бъде победителят? Избра ли България достойната Мис?

Не мога да коментирам избора. Аз имах своите фаворитки и свои критерии. Мис България трябва да бъде красива външно и 100 пъти по-красива вътрешно. Моите фаворитки бяха Гергана, Деница и Ивелина. А дали изборът е правилен, ще разберем догодина.

Какво най-много те впечатли в конкурса?

Впечатлиха ме хората от екипа, организаторите, вниманието, което ни се отделяше. Силно впечатление ми направи колко се стараеха. Честно казано, очаквах нещо коренно различно, всички знаем славата на конкурсите за красота, чували сме за спонсорите, които идвали да оглеждат момичетата, за предлагането на разни суми... е, няма такова нещо. Ние, момичетата, спяхме в две къщи по шест. Единствените мъже, които влизаха там, бяха нашите приятели, включително и моят (смее се).

А какво те възмути?

Възмутиха ме някои изказвания, които показваха лека арогантност и егоистичност. Разбира се, хора всякакви.

Между участничките със сигурност има конкуренция, но тя не личи на малкия екран. Как се справяше ти с нея?

Аз се разбирах с почти всички момичета. Казвам "почти всички", защото с някои си допаднах повече, с други не чак толкова, но не съм имала конфликти с никоя. Далеч съм от мисълта, че съм се справила с конкуренцията. Момичето, което го е направило, сега е Мис България 2011.

Усети ли завист, злоба, недоброжелатели?

Не! Никаква завист! Свикнали сме да чуваме това навсякъде, но не е така. Със сигурност има, защото все пак сме на състезание, а не на почивка с приятелки, но важното е, че аз не я почувствах.

Как се виждаш след 5 години?

След 5 години се виждам завършваща студентка. Надявам се да съм сбъднала голяма част от мечтите си, заедно с момчето до мен. Също така се и надявам времето да не ме е променило много.

А след 10?

Ах, след 10 години... много държа на семейството и се виждам вече като грижовен родител, щастливо омъжена и работеща жена. За професията не се притеснявам, защото вярвам в себе си и зная, че мога да се справя.

Има ли в България професия "модел"?

В България има професия "модел", но за жалост в очите на хората е с много изкривени представи. За разлика от другите държави, където съществува висша мода и е добре платена, в България един модел трудно би изкарал по честен начин достатъчно пари. А и предвид положението на страната ни, не мисля, че модата е особено важна.

Какво прави една Мис, след като мине 30-те?

Зависи. Ако е успяла да си изиграе добре картите, може да си осигури достатъчно слава и добър начин на живот. В противен случай прави всичко, което и една средностатистическа жена - работи, има семейство и се е захванала с нещо по-сериозно.

Има ли бъдеще в българския моден бизнес?

Модният бизнес у нас определено напредва, но е далеч от световния. Има специалисти, които могат да кажат има или няма бъдеще, но за сега мисля, че няма.

Защо избра да се занимаваш с мода?

Не съм избирала да се занимавам с мода, тя ме избра (смее се). За мен е просто удоволствие. Но с хубавите неща идват и сериозните - така, постепенно, ми потръгнаха ангажиментите.

Ще продължиш ли да участваш в следващите издания на "Мис България"?

Доста съм се замисляла над този въпрос, но се чудя дали изобщо има смисъл. Ако участвам ще е единствено за забавление или ако имам свободно време в повече.

 

 

 

27 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay