6 начина да накарате колегите си да ви харесват

Ето как да спечелите симпатиите им

6 начина да накарате колегите си да ви харесват

През работната седмица прекарваме най-много време с колегите си. Прекарваме повече време с тях, отколкото с партньора или семейството си. Поради тази причина е добре да харесвате колегите си и те да ви харесват. Ужасно е да прекарвате толкова много време с хора, с които взаимно не се харесвате. Не можете да накарате колегите си да се променят, но можете да увеличите факторите за приятна съвместна работа. Ето как да подобрите взаимоотношенията си с колегите и да направите часовете в офиса по-приятни:

1. Правете това, което сте казали, че ще направите и го правете тогава, когато сте казали, че ще го направите

Ако вие не си вършите работата, пречите на колегите си и те да вършат своята работа. Когато сте сериозни, правите живота им по-лесен и работата им не е толкова стресираща за тях. Служителите, които са надеждни печелят доверието на колегите, шефовете, клиентите и т.н. Ако могат да разчитат на вас, със сигурност ще ви харесват и ще се държат добре.

2. Проявявайте интерес към живота на колегите си

Разбира се, в рамките на нормалното. Не е добре да се ровите в личния им живот прекалено много, но проявявайте интерес. Не бъдете любопитни, просто се интерсувайте от това какво се случва със семейството им, как са децата им и т.н. Задавайте подходящи въпроси и запомняйте детайли. Те ще бъдат впечатлени.

3. Опитвайте да ги карате да се чувстват удобно и да се отпускат

Не всеки се чувства уверен през 100% от времето. Ако забелязвате, че някой става неспокоен и не се чувства комфортно, поговорете с него и му помогнете да се почувства по-добре. За да бъдете харесвани и обичани, трябва да умеете да предразполагате хората да говорят с вас.

4. Оставете човека да разкаже историята си

Разговорът се състои от разказване на истории, от двете страни. Всеки изчаква другия да приключи, за да разкаже своята история. Давайте думата на колегите си и ги изслушвайте. При много хора проблемът е, че не могат да изслушват и през целия разговор изразяват мнението си. Изслушвайте хората, всеки обича да го слушат с интерес.

5. Благодарете

Изказвайте благодарностите си към хората, които ви помагат. Не позволявайте цялото внимание да бъде върху вас, когато и друг човек има заслуги за успеха ви. Изкажете благодарностите си, така ще запазите добрите си отношения и в бъдеще този човек отново ще ви помогне.

6. Помнете имена

Някои неща са твърде прости. Не е нужно да усложняваме нещата. Няма по-лесен начин за изграждане на приятна връзка, отколкото чрез запомняне на имена и споменаването им. Този малък жест кара хората да се чувстват уважавани. Също така хората обичат да чуват името си- използвайте го.

Въпреки тези действия, винаги ще има хора, които няма да ви харесват. Няма да получите симпатиите на абсолютно всичките си колеги, но ще забележите промяната.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay