Темите, които не спряхме да обсъждаме във Фейсбук през 2010

Фейсбук трепетите на годината

Темите, които не спряхме да обсъждаме във Фейсбук през 2010

Ако нещо ви вълнува, интересува, възмущава, нещо ви се случва или не ви се случва (хубаво или лошо), то просто губи своя смисъл, ако не бъде споделено в най-голямата социална мрежа в света – Фейсбук.

Официалният блог на социалния феномен направи класация за 2010 година с най-популярните и обсъждани теми през изминалата година.

 

1. HMU

На първо място се нареди HMU статусът. С "Hit me up”, което в буквален превод от английски означава "удари ме", всъщност съобщаваме на приятелите си, че в момента си "клатим краката" и сме готови да пообщуваме на всякакви теми, запълвайки си времето.

Интересен е фактът, че в началото на 2009 г. обръщението е почти нечувано. До средата на годината обаче все повече хора из цял свят залагат на оригиналния статус, а през 2010 година се превръща в истински хит и стига до 80 000 споменавания на ден.

 

2. Световното първенство по футбол

Световната купа е най-голямото спортно събитие за 2010 г. И вместо на по чашка, много от коментарите относно мачовете се случваха именно във Фейсбук.

Началото и финалът на Световното събраха най-много внимание с приблизително по 1,5 милиона споменавания, а по време на цялото първенство със средно 500 000 дневно, без да се включват безбройните постове за отделни играчи и отбори. Явно светът наистина е бил футбол и то във виртуално измерение.

 

3.Филми

Както и през миналата година в списъка попадат най-популярните филми за 2010г. Потребителите най-често са обсъждали "Играта на играчките 3", вампирската сага "Здрач", "Алиса в страната на чудесата" "Генезис" и "Железният човек 2".

 

4. IPAD и iPhone 4

През май месец Apple надмина дългогодишния си съпeрник Microsoft, благодарение на 2 от най-дискутираните си продукта, а именно iPhone 4 и IPAD. 25 милиона мнения, от които съответно похвали и критики са регистрирали от Фейсбук през годината.

 

5. Земетресението в Хаити

Опустушителното земетресение, което сполетя Хаити в началото на годината, на 12 януари,  сериозно е повлияло на промените в статусите на потребителите от целия свят. Водени от това да изкажат съболезнования, до това да се информират, хората са споменавали Хаити 1800 пъти в минута. Място в десетката обаче не намира например ситуацията в Мексиканския залив, която е сред водещите в Twitter и търсачките Google и Yahoo.

 

6. Джъстин ... и всички знаем, че не става дума за Тимбърлейк

Треската по американския поп певец Джъстин Бийбър, който оглави всевъзможни класации, удари милиони фенове по света през изминаващата вече 2010 г., което ествествено не остана незабелязано и във Фейсбук.

 

7. Игрите във Фейсбук

Игрите са едни от най-популярните приложения и препратки за тази година в социалната мрежа. Най-вървежни са виртуалните ферми и аграрната дейност, която извършват потребителите. Няма как да не сте брали домати във Farmville, признайте си...

 

8. Чилийските миньори

Историята на 33-мата чилийски миньори, които бяха затрупани в продължение на 69 дни, очарова света, което доведе до масови коментари и статуси. Цял свят преживя и проследи драмата на чилийците.

Когато изпитанието на 33-мата мъже най-накрая приключи, след като беше проведена специална спасителна опрецаия, милиони хора публикуваха на личните си страници материал за случката с щастлив край. Някои потребители са били толкова развълнувани, че са обсъдили изваждането на всеки един миньор поотделно.

 

9. Самолети!

Използването на думата "самолет" не е нищо ново или необичайно през последните години. През 2010 г. обаче тя е използвана най-вече заради закачливия текст на песента "Airplanes”.

 По задълбочена проверка показва, че хората са цитирали текст, с който искат да си пожелаят някакво желание. Не знам защо въобще има нужда от обяснение, всички знаем песента и какво се пее в нея и всички са виждали или слагали този статус поне 10 пъти.

 

10. 2011-та

Подобно и на миналогодишната класация хората и тази година обсъждат предстоящата. Основно коментират щастливите събития, които им предстоят – сватба, бебе, дипломиране, моментите, които спират дъха...

 

Как ще изглежда класацията на Фейсбук в края на 2011 година зависи от теб...

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 21.12.2010|12:44
HMU IoI 6 на автора на статията :)
1
Не е посочен 15.12.2010|19:11
Страхотна статия! :) H.M.U.!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay