10 лесни начина да придадете повече обем на тънката коса

10 лесни начина да придадете повече обем на тънката коса

Ако природата ви е дала тънка коса, вероятно ви е изключително трудно да й придадете обем и още повече този обем да се запази през целия ден. Но добрата новина е, че има много начини да се постигне това.

Съставихме списък с най-добрите съвети за това как да придадете обем на тънката си коса

1. Експериментирайте с дължината на косата си

Повечето фризьори са съгласни, че оптималната дължина за тънка коса е не по-дълго от до раменете. Причината е, че късите прически създават илюзия за повече обем. Коса с тази дължина много по-лесно се оформя. Ако имате по-тънка коса е добре да заложите на обем, а не на дължина.

2. Прическа с няколко пласта

Друга прическа, която създава илюзия за обем е тази, която е на няколко пласта, неравномерна и разхвърляна. Друго предимство на този вид прическа е, че тя отговаря на почти всеки тип лице.

3. Добавете цвят

Можете да добавите обем в косата си, като използвате не само ножици, но и боя за коса. Заложете на балеаж или някакъв вид кичури, вместо на цялостно боядисване. Тези видове "вмъкване" на цвят придават обем на косата.

4. Мийте косата си по правилния начин

Дори нещо толкова просто, като миенето на косата, може да й придаде обем. Всичко, което трябва да направите, е да следвате някои прости правила:

Започнете, като изплакнете косата си с гореща вода. Тя ще отвори косъма, което е полезно за премахване на мръсотията, останалите продукти за коса и т.н. Когато се къпете с топла вода, скалпът ви се изчиства по-лесно от мазнините.

Нанесете шампоан само в корените. След това разнесете пяната по дължината. Краищата на косата винаги са по-сухи и по-крехки, затова не бива да ги търкате.

Нанесете балсам или маска само по дължината на косата.

Измивайте скалпа си внимателно. Това ще забърза кръвообръщението ви и ще ви помогне да се освободите от мъртвата кожа.

Опитайте да не миете косата си всеки ден. Това ще премахне защитния слой на косата ви, което води до отслабване на косата, което я прави тънка и суха. Също така е добре да използвате сух шампоан.

5. Повдигнете корените си

В днешно време има много възможности, за да дадете на корените си по-голям обем, като започнете със специални спрейове и преси за коса и завършвайки с машите, използвани от нашите майки и баби. Ако не разполагате с такива неща, опитайте да използвате обикновени фиби. Просто ги поставете във влажната си коса и я оставете да изсъхне, преди да ги извадите. Корените ви ще бъдат леко повдигнати, но без да ви дават твърде голям обем, който изглежда неестествен.

6. Избягвайте използването на твърде много пяна за коса

Прекомерното количество пяна за коса може да я направи по-тежка, което на свой ред прави обемът невъзможен. За оформянето на къса коса се нуждаете от пяна за коса с размера на орех. За средно дълга коса ви е нужна пяна с размер на яйце, за да дълга- с размера на топка за тенис.

7. Прилагане на принципа на "творческия хаос"

Гладката, грижливо прибрана коса често изглежда прекалено тънка. Малко хаос, от друга страна, може да бъде най-добрият ви приятел, ако търсите повече обем. Можете да го постигнете, като направите небрежни вълни на косата си или я вържете небрежно.

8. Използвайте сух шампоан

Сухият шампоан може да бъде животоспасяващо средство за тези, които нямат време да си мият косата или да отделят часове за нея. Той премахва мръсотията от корените ви и помага да ги повдигате, като помага да се постигне обем, както и чистота. Същият ефект може да се постигне чрез използване на бебешка пудра.

9. Сушете косата си отдолу

Един обикновен сешоар също може да ви даде обем. Просто наведете главата си надолу, пуснете косата си да виси пред лицето ви и насочете горещата струя в корените си.

10. Регулирайте разделянето на косата (пътя)

Има много варианти- зиг-заг, от едната страна, от другата страна или дори да нямате път. Този прост трик може да добави обем към вашите корени.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay