4 грешки, които предизвикват косопад

Спрете косопада, като спрете да правите тези неща

4 грешки, които предизвикват косопад

Всички сме имали такива моменти, в които имаме усещането, че по-голямата част от косата ни се намира на пода, а не главата ни. Падането на от 50 до 100 косъма дневно е нормално, но ако по-голяма част от косата ви пада, вероятно имате някакъв проблем. Възрастта, стресът и хормоните могат да допринесат за загубата на косата. Вашите ежедневни навици също могат да предизвикват косопад. 

И така, къде точно бъркате? За щастие начинът, по който се прави прическата може да ѝ навреди, а не самата прическа. Ето къде бъркате и как да предотвратите падането на косата:

Избирането на тежки екстеншъни

Изкуствената коса придава допълнителна тежест. Ако носите прекалено тежки екстеншъни, вашата коса ще започне да пада. Ако носите удължение, правете почивки. Носете ги по няколко седмици, след това ги сваляйте за няколко седмици, за да може косата ви да диша. 

Сушите със сешоар мократа си коса

Дори нещо толкова просто като сушенето може да навреди на косата ви, ако не го правите правилно. Просто косата не е толкова силна, особено ако е боядисвана. Да сушите прекалено мократа си коса с помощта на четка е най-голямата грешка, която може да направите. Косата се накъсва от четката, а и може да започне да пада от голямата топлина. 

Премахвайте излишната вода, преди да започнете да се сушите. Внимателно попивайте косата с кърпа, преди да използвате сешоара. 

Връзвате косата си по грешен начин

Конската опашка е много предпочитана прическа, но често води до косопад. Освен това неправилните ластици също могат да доведат до падане на косата. Използвайте меки ластици, които нямат различни украшения. 

Използвате прекалено често преси за коса

Честата употреба на уреди за топлинна обработка на косата вредят на космените фоликули и косата започва да пада. Всичи видове преси, маши, сешоари и т.н. са изключително вредни за косата. За щастие не е нужно да се отказвате от тях напълно, просто използвайте предпазни продукти, например кристали за коса. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay