4 домашни маски за справяне с цъфналите краища на косата веднъж завинаги

За да е красива косата ви

4 домашни маски за справяне с цъфналите краища на косата веднъж завинаги

Сигурни сме, че много жени с дълга коса са запознати с този проблем и ненавиждат цъфтящите си краища. Те карат косата да изглежда изтощена, не толкова красива и понякога дори мръсна. За да сложите край на тези тревоги, ние ви предлагаме 4 домашни маски, които ще вдъхнат нови живот на косата ви.

Орехова маска

Нужни са ви 20 грама сурови орехови ядки и 1 чаена лъжичка зехтин. Натрошете орехите на дребно и ги смесете със зехтина. Нанесете маската на краищата на косата и оставете да постои 20-30 минути. Изплакнете маската с вода.

Медено-яйчна маска

Нужни са ви жълтъкът на едно яйце, 1 чаена лъжица мед, 2 супени лъжици зехтин. Разбийте жълтъка, добавете меда и зехтина. 

Нанесете маската по цялата дължина на косата. С масажиращи движения втрийте маската в корените на косата в продължение на 3-5 минути. Навийте косата на кок и увийте с кърпа за глава и оставете маската да подейства около 30 минути. Отмийте маската с топла вода.

Зелена маска

Нужни са ви 25 грама безцветна къна и 1 чаена лъжица зехтин. Залейте къната с вряща вода в съотношение 1:3 и добавете зехтина. Нанесете маската върху цялата дъл;жина на косата и оставете за 30 минути.

Маска на основата на кефира

Нужни са ви 100 мл. кефир, 1 яйчен жълтък и 1 супена лъжица лимонов сок. Сложете жълтъка и лимоновия сок в кефира. Разбъркайте добре. Нанесете маската по цялата дължина на косата. Навийте косата на кок, покрийте с кърпа и оставете маската да подейства 30-40 минути.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay