5 бюти грешки, които съсипват косата ви

Ето къде грешите, без дори да осъзнавате

5 бюти грешки, които съсипват косата ви

Всички дами обичат косата си и полагат доста грижи за нея, но се оказва, че има няколко неща, които правим напълно грешно и вредим на косите си, без да го осъзнаваме. Днес ще ви разкрием кои са вредните навици, които е добре да избягвате, за да имате красива и здрава коса.

1. Твърде често ресане
Първото нещо, което трябва да направите, е да откриете подходящата четка или гребен за вашия тип коса. Второ, недейте да прекалявате с разресването. Честото прокарване на гребена между кичурите коса може да доведе до накъсване на косъма и до цъфтеж на връхчетата. Снабдете се с качествена четка и сресвайте възможно най-рядко, за да не увредите косата си.

2. Спите с мокра коса
Спането с влажна коса ще я направи доста бухнала и хвърчаща. Триенето, което се получава между възглавницата и косата ви, води до наелектризиране и на сутринта ефектът ще бъде "уау”. Още по-лошото е, че влагата от косата ви отива в материята на възглавницата и така се създава чудесно място за развъждане на какви ли не бактерии.

5 бюти грешки, които съсипват косата ви

3. Винаги носите косата си вързана
Трябва да оставяте косата ви да почива от стегнатите опашки и кокове, защото цялото опъване може да доведе до накъсване и лошо кръвообращение, което пък довежда до загуба на коса. Използвайте и по-качествени ластици за коса, които не оставят следа, когато разпуснете опашката си.

4. Не използвате термозащитен спрей
Тези спрейове са нещо като основата за грим - те слагат своя защитен слой между косата и горещия уред и намаляват вредните топлинни влияния, които са пагубни за здравината на косата. Всяка топлинна обработка изменя композицията на косъма и затова е от изключителна важност да не пропускате тази стъпка, с която стилизирате косата си. Помислете колко е страшно да горите косата си на около 200 градуса и то без никаква защита.

5 бюти грешки, които съсипват косата ви

5. Миете я прекалено често
Шампоанът е чудесен продукт и е наистина необходим за нашата коса, но прекомерното му използване води до отмиването на всички полезни естествени масла, които се намират върху скалпа. Здравият скалп е основата на здравата коса. Честото миене я изсушава и дори може да доведе до поява на пърхот. 

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay