5 грешки, свързани с екстеншъните, които никога не трябва да допускате

Вижте кои са

5 грешки, свързани с екстеншъните, които никога не трябва да допускате

Екстеншъните станаха доста популярни напоследък. Те представляват кичури изкуствена или естествена коса, които служат за удължаване на нашата коса. Голям брой жени носят екстеншъни, но едва ли всички знаят какъв е правилния начин за тяхното носене. Ще ви представим няколко грешки, свързани с екстеншъните, които никога не бива да допускате. Вижте кои са те: 

1. Не подстригвайте екстеншъните сами

Ако екстеншъните са по-дълги отколкото желаете да бъдат, няма проблем да бъдат отрязани. Обаче, не правете грешката да ги режете сами, освен ако не сте професионалист. Дайте ги на някой фризьор и той ще се погрижи за тях. 

2. Не изправяйте косата си, когато сте с екстеншъни

Най-подходящата прическа за екстеншъни са къдрици. Ако направите косата си на букли, няма никакъв шанс някоя от фибите да се покаже или да личи, че косата не е ваша. 

3. Не боядисвайте екстеншъните сами

Обикновено екстеншъните са направени от естествен косъм и боята за коса ги уврежда, точно както уврежда и вашата коса. Боята трябва да е най-близкия цвят до вашия естествен, но не правете грешката да ги боядисвате сами. Отново е добре да се доверите на професионалист. 

4. Не съобразявайте цвета на боята с корените си, а с връхчетата

Не правете грешката да купите боя, която е цвят като корените на косата ви. Трябва да е същата като връхчетата, при повечето хора връхчетата на косата са по-светли. Тъй като екстеншъните се сливат именно с връхчетата на вашата коса, трябва да бъдат в един цвят.

5. Недейте да спите с екстеншъните 

Не правете грешката да заспивате с екстеншъните. Ако е възможно сваляйте ги преди да легнете. Така ще предотвратите начупването и съсипването им, а и е ще ви бъде по-удобно. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay