6 неща, които съсипват косата ни

Ако искате здрава коса, трябва да се сбогувате с тях

6 неща, които съсипват косата ни

Вярно е, че косата ни е изложена на много вредни влияния, но понякога самите ние допускаме грешки, с които я ощетяваме. Ние ще Ви открехнем кои са те, за да спрете да ги правите.

Сменяйте възглавницата си - Ако използвате една и съща възглавница вече 5 години, това е много вредно, тъй като влакната й са се повредили и допринасят единствено за това косата Ви да не изглежда много добре.

Вчесването преди лягане - Да, хубаво е да го правите, но с едни много плавни движения. Идеята е косите да са подредени и оформени. 

Внимавайте с коковете - Модерни, красиви и елегантни са! Да безспорно е така, но са и вредни за косата! Ако държите да носите косата си по този начин, то не стягайте твърде много кока. Това води до изтъняване и загуба на еластичността и блясъка на косата.

Сешоарът е враг - Опитвайте се да го избягвате, за да имате една жизнена и красива коса. Решението е да се къпете 2-3 часа преди да си легнете, за да има време косата Ви да изсъхне.

Спането в стая със сух въздух е пагубно - Сухият въздух влияе пагубно и на кожата, и на косата Ви. Задължително го овлажнявайте.

Ластиците с метални нишки не са за препоръчване! - Много хора изпозлват ластици или шноли с метални части, което води до чупене на косата. Те спомагат за нейното отслабване.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay