9 съвета, които ще ви спасят от миенето на косата всеки ден

Защото всички знаем, че е вредно

9 съвета, които ще ви спасят от миенето на косата всеки ден

Прекалено честото миене на косата може да ѝ навреди повече, отколкото да ѝ помогне. При прекалено честото миене, мастните жлези започват да произвеждат повече мазнини, съответно косата ви се цапа по-бързо. За да се избавите от този омагьосан кръг, следвайте тези съвети и няма да ви се налага да миене косата си прекалено често.

1. Обърнете внимание на храната си

За да сте сигурни, че косата ви няма да се омазнява бързо, изключете от менюто си всички мазни и пържени храни. Същото важи за захарта, белия хляб и консервираните храни. Заменете тези продукти с плодове, зеленчуци, млечни продукти и ядки. Това ще намали активността на мастните жлези. 

2. Използвайте сух шампоан

За да прикриете мазната коса, разделете косата си на път и поръсете със сух шампоан в корените. Изчакайте няколко минути, след което срешете косата си. Сухият шампоан ще направи косата ви да изглежда чиста по-дълго време. 

3. Не пренебрегвайте аксесоарите

Мазната коса лесно може да бъде скрита с различни диадеми, забрадки и други аксесоари. Венците с цветя са много актуални особено за пролетта. 

4. Обърнете внимание на температурата на водата 

Когато миете косата си използвайте топла или хладка вода. Горещата вода увеличава производството на мазнини, отделяни от кожата. След като измиете косата си е най-добре да я оставите да изсъхне сама. 

5. Плетете си плитки

Всички видове плитки вършат страхотна работа в прикриването на мръсната коса. Освен това изглеждат страхотно и са доста актуални в момента.

6. Сресвайте косата си преди лягане

Срешете косата ви преди лягане и я сложете да пада по възглавницата нагоре. Ако дължината позволява може да я прикрепите леко с ластик за коса. 

7. Променете пътя си

Ако досега пътят ви е бил по средата, направете го от ляво или дясно. Когато косата свикне да стои в едно и също положение започва да се цапа по-бързо и да губи обем. Едно подобна промяна ще  ѝ се отрази страхотно. 

8. Избягвайте прекалено загладени прически

Не си правете прически, при които косата е напълно загладена, те правят косата да изглежда по-мазна, отколкото е. Най-добрият вариант е да си правите небрежни прически, при които има лек обем в корените. 

9. Почиствайте четката си за коса

Не забравяйте да почивствате гребените и четките. По тях остава мазнина от косата, остатъци от различните продукти за коса и омазняват чистата коса. Четките и гребените трябва да се измиват веднъж седмично с топла вода и сапун. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay