Защо не трябва да миете косата си всеки ден?

Оказва се, че всекидневното миене на косата вреди на здравината й

Защо не трябва да миете косата си всеки ден?

Ако сте от жените, които мият косата си всеки ден, най-добре е да преосмислите тази практика. Третирането на косата с шампоан и други най-различни продукти не е добре да се прилага твърде често.

В Jenite.bg вече ви споделихме какви са минусите на ежедневното къпане. Сега ви предлагаме да научите повече за това защо миенето на косата през два дни е по-полезно, отколкото всекидневния душ.

Улеснява правенето на прически
Случвало ли ви се е косата ви просто да не се "поддава” на изправяне или къдрене с преса непосредствено след миене? Току-що изсушената коса най-често не е никак лесна за обработване. По-голям успех с ефектни прически ще имате, ако ги правите върху коса, която за последно е измита преди ден или два.

Освен това съвсем чистата коса е по-гладка, което може да доведе до по-лесното й измъкване от фибите, с които закрепвате прическата си. Дори сплитането на плитки се получава по-добре, когато косата не е минала току-що през водната струя.

Цветът на боядисаната коса ще се задържи по-дълго
Миенето на косата всеки ден вреди на цвета й и в резултат води до по-чести посещения до фризьорския салон с цел боядисване. Ефективен трик за по-дългото задържане на цвета е косата да се мие през два дни. Добре е също така да използвате специален шампоан за боядисана коса, за да предотвратите изсветляването на оттенъка.

Подобрява здравината
Нанасянето на шампоан върху косата по-често от необходимото води до отмиването на естествените масла, които се съдържат в нея. Оказва се, че колкото по-голямо количество шампоан използвате при миене, толкова по-небляскав вид придобива косата.

Спестявате време
Всяка жена знае, че измиването и изсушаването на косата отнема немалка част от времето. За дълги коси процедурата се удължава значително. Ако съкратите ежедневните "ритуали” за грижа за косата, ще спечелите и повече време, което да оползотворите с други важни дейности.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

11 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay