Как да поддържаме платинено руса коса?

Как да поддържаме платинено руса коса?
Canva

Поддържането на платинено руса коса изисква постоянни грижи и редовни посещения при вашия фризьор. Ето някои съвети за поддържане на този цвят:

Използвайте правилните продукти: Инвестирайте в шампоан, балсам и маска за коса, специално предназначени за руси коси. Тези продукти обикновено съдържат по-малко агресивни съставки и повече подхранващи елементи, които помагат да се запази цветът жив и здрав. Потърсете продукти с UV защита, тъй като слънчевата светлина може да избледнее цвета.

Избягвайте горещи инструменти: Ограничете използването на преси за коса, маши и сешоари до минимум. Високите температури могат да повредят косата ви и да причинят избледняване на цвета. Ако трябва да използвате тези инструменти, винаги използвайте топлинен защитен спрей.

Редовно боядисвайте косата си: За да запазите платинено русия си цвят, ще трябва редовно да оцветявате косата си. Колко често зависи от това колко бързо расте косата ви и как реагира на цвета. Обикновено е необходимо докосване на всеки 4-6 седмици.

Мийте косата си правилно: Когато миете косата си, избягвайте да търкате силно скалпа или кичурите. Вместо това нежно масажирайте шампоана върху скалпа си и го оставете да се разпени преди изплакване. Това помага да се предотврати измиването на цвета.

Изплакнете със студена вода: След като измиете косата си, изплакнете я със студена вода. Това затваря кутикулата на косъма, което помага да се запази цветът и блясъкът.

Ограничете излагането на слънце: Слънцето може значително да избледнее платинено русата коса. Носете шапка или използвайте продукт за коса със SPF, когато сте навън.

Хидратирайте косата си: Поддържайте косата си хидратирана, като използвате дълбоко кондициониране поне веднъж седмично. Това помага да се възстанови увредената коса и запазва цвета.

Намалете хлора и солената вода: Хлорът в плувните басейни и солта във водата на морето могат да бъдат много вредни както за цвета, така и за здравето на косата ви. Ако е възможно, носете плувна шапка, за да защитите косата си, и използвайте балсам без изплакване след контакт с хлор или солена вода.

Променяйте цвета си постепенно: Ако искате да промените леко цвета на косата си, опитайте да го направите постепенно. Често рязката промяна на цвета може да причини повече щети на косата ви и да доведе до избледняване на цвета.

Не забравяйте, че поддържането на платинено руса коса изисква време, усилия и търпение. Резултатите обаче са красиви и си заслужават усилията.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay