Как правилно да съчетаем прическата ни с роклята?

Според деколтето

Как правилно да съчетаем прическата ни с роклята?

Чудили ли сте дали е удачно да оставите косата си пусната с някоя официална рокля или е по-добре да я приберете? Аз съм си задавала много пъти този въпрос и не винаги съм била сигурна как ще изглежда най-добре. Днес искам да Ви дам съвети, съобразявайки се с кройката на роклята, коя прическа е най-подходяща.

Ако роклята е с триъгъгълно деколте, е подходящо да оставите косата си пусната. Може да й придадете обем, по този начин ще изглеждате още по-ефектно. Тези рокли удължават шията и стесняват лицето и плещите.

Ако деколтето на роклята е като лодка, са подходящи ретро прическите, завиването на венци на косата или нисък кок.

Ако роклята е с кръгло деколте, са подходящи следните прически - спусната коса на стъпала, спусната разрошена коса или небрежно прибрани коси. Тези вид рокли дават акцент на горната част на тялото и смекчават чертите на лицето.

Ако деколтето на роклята е асиметрично, ще изглеждате страхотно с кок на една страна, асиметрично подстригана коса или просто пусната само от едната страна.

Ако формата на деколтето е сърце, е подходяща плитка тип рибешка кост или нежна прическа настрани. Този вид рокля увеличава гърдите и раменете.

Ако деколтето е квадратно, можете да пуснете косата си, като пътят е настрани, а също са подходящи и косите, подстригани на черта.

Надявам се да съм Ви улеснила!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay