Какви грешки да НЕ допускаме при грижата за косата?

Какви грешки да НЕ допускаме при грижата за косата?

Служителка Алик Докинс на онлайн магазина Milk+Blush, продаващ екстеншъни, изброи често срещани грешки в грижата за косата. Съответният материал е публикуван от The Sun.

На първо място, специалистката заяви, че боята за коса натрупва бактерии, когато се съхранява твърде дълго.
В същото време тя предупреди, че поради използването на продукт с изтекъл срок на годност косата може да придобие зелен оттенък, а също така може да се появи алергична реакция.

Освен това Докинс призова гребените да се сменят на всеки шест месеца. "Мръсните четки могат да раздразнят скалпа ви", предупреди тя.

Експертката каза още, че жените, които имат удължена коса, не трябва редовно да посещават професионални салони за грижа. "Изплакнете косата си старателно, преди да изсушите всички кичури със сешоар или въздух върху равна повърхност, след което внимателно попийте излишната влага от косата си с микрофибърна кърпа", препоръчва Докинс.

Освен всичко друго, според събеседничката на изданието, шампоанът и балсамът могат да запазят свойствата си до три години. Отворените продукти обаче трябва да се използват в рамките на 16 месеца, добави тя. За да извлечете максимална полза от вашия лак за коса, съхранявайте го на стайна температура и се уверете, че приставката е здраво закрепена, когато не се използва. Това ще предотврати навлизането на бактерии и разграждането на химикалите.

По-рано известният фризьор Майкъл Дъглас разкри неочаквано свойство на сешоар. Експертът каза, че всяко устройство има специален бутон, наречен Cool Shot, който ви позволява да създадете дълготрайна прическа.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay