Кои са най-добрите витамини за дълга и сияйна коса?

Кои са най-добрите витамини за дълга и сияйна коса?

Витамините са полезни за нашето здраве. Но знаехте ли, че те могат да свършат чудесна работа и за косата ви. Благодарение на тези витамини, ще се сдобиете със сияйна и красива коса без много усилия. А кой не би искал коса като на Рапуцел?

Метилсулфонилметан

Това е съединение, базирано на сяра, което може да се намери в суровите, растителни храни и може да се приеме и като добавка. Гарантираме ви, че Клеопатра би се кълняла в него. 

Съставката помага на тялото ви да произвежда колаген и кератин, като и двете са от съществено значение за поддържане на здрава грива. Наричат я още минерал за красота, тъй като в рамките на две седмици ще увеличи дебелината на косъма ви и отстранява всички токсини.

Кои са най-добрите витамини за дълга и сияйна коса?

Биотин

Това пък е съставката, която предотвратява косопада. Той е водоразтворим витамин, който помага на тялото ни да преобразува мазнините, протеините и въглехидратите, така че всички хранителни вещества, които ядем, да могат да се абсорбират в тялото ни. Това означава, че биотинът играе съществена роля в здравето на косата, тъй като в противен случай телата ни не могат да погълнат полезните съставки, дори ако се храним супер здравословно. Без достатъчно биотин в тялото ни, нашите корени могат ще станат крехки и дори можем да загубим коса.

Хрущял от акула

Веществото се получава от изсушения и направен на прах скелет от акули, намиращи се в Тихия океан. Тук става дума за 40%  чист колагенов протеин, който е пълен с аминокиселини, подсилващи космените фоликули. Това предотвратява всякакво накъсване или разделяне на краищата. Високото съдържание на желязо и калций пък стимулира кръвообращението на скалпа.

Кои са най-добрите витамини за дълга и сияйна коса?

Омега 3

Омега 3 капсулите са направени от маслото, извлечено от тъканите на студеноводна риба. В него ще откриете свръх високо съдържание на мастни киселини и витамини, които подсилват косата ви, като добавят убийствено сияние. Тази естествена смазка за косата ви подхранва вашата грива със здравословни масла, за да не изглежда суха и увредена. Мастните киселини действат и като противовъзпалителни средства, които стимулират растежа, тъй като отварят космените фоликули. И накрая, Омега 3 стимулира производството на хормони, които оказват влияние върху здравето и блясъка на косата ви.

Силициев диоксид

Това е съединение, съставено от силиций и кислород и може да се намери в листните зеленчуци, обикновените зеленчуци и пълнозърнестите храни или пък като добавка. Ние сме родени с високи нива на силициев диоксид, но с напредването на годините, тя се отлага през нашите пори. Добавянето на силициев диоксид към тялото ви помага на растежа чрез укрепване на кръвоносните съдове и стимулиране на кръвния поток, което води и до копринената текстура.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay